Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte

DIGI-INCLUSION Transnacionalni sastanak projektnih partnera

DIGI-INCLUSION Transnacionalni sastanak projektnih partnera

Pored sastanaka koji se održavaju uživo, projektom su predviđeni i sastanci projektnih partnera u „online“ formatu, posebno kada se radi o potrebi pružanja uputa za pripremu važnih projektnih dokumenata, odnosno izlaznih rezultata. Posljednji takav sastanak, na kojem su prisustvovali predstavnici svih projektnih partnera kao i značajan broj članova Urbact lokalnih grupa (ULG) održan je 07.03.2024. godine.

Sastanak je organizovan sa ciljem koordinacije aktivnosti koje se odnose na početnu fazu izrade Integrisanog akcionog plana za provedbu digitalne inkluzije (IAP). Vodeći ekspert u projektu je, uz korištenje URBACT metodologije i mape puta koja je pripremljena u ranijim fazama projekta, upoznao partnere sa rokovima, načinom i koracima koje je potrebno preuzeti za pripremu prvih poglavlja IAP. Ova priprema se odnosi na definisanje lokalnih problema, vizija i ciljeva za smanjenje digitalnog jaza te povećanja opće digitalne pismenosti i olakšanja pristupa uslugama iz ove oblasti.

Pored navedenog, tokom sastanka je upriličeno stručno predavanje o radu u složenim sistemima i društvenim okolnostima, čime je projektnim partnerima pruženo dodatno znanje i razumjevanje načina djelovanja u prilikama kada se očekuju značajnije društvene promjene ili inovacije. Upravo takav izazov stoji pred projektom DIGI-INCLUSION.

Naredni Transnacionalni sastanak projektnih partnera planiran je uživo u aprilu ove godine, u Torres Vedras (Portugal).

Dodatne informacije o programu URBACT se mogu pronaći na: www.urbact.eu

  • Galerija slika:
Image
Kontakt forma