Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte

Zeničko-dobojski kanton u projektu ReInd-BBG

Zeničko-dobojski kanton u projektu ReInd-BBG

Projekat ReInd-BBG (Reindustrijalizacija prema principu 'Korišteno područje je bolje nego novo') ima za cilj da unaprijedi institucionalne kapacitete tijela javne uprave i učesnika (stakeholdera) u dunavskoj regiji, kao i da smanji socio-ekonomsku i administrativnu fragmentaciju u prostornim, ekonomskim i ekološkim procesima transformacije i na taj način dokaže da su reindustrijalizovana zapuštena (korištena) područja bolja od neiskorištenih zelenih polja.

Projekat je odobren od strane Nadzornog odbora Interreg programa dunavske regije u čiju implementaciju je, zajedno sa još 15 subjekata iz Slovenije, Austrije, Srbije, Bugarske, Rumunije i Crne Gore, kao partner uključena i Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona. Ukupni budžet Relnd-BBG projekta iznosi 2.398.800,00 EUR, od čega je 1.919.040,00 EUR učešće fondova EU.

Prvi zajednički uvodni sastanak partnera u projektu ReInd-BBG održan je u „on-line“ formatu 15. januara 2024. godine. Na sastanku su predstavljeni svi projektni partneri, dogovorena dugoročna saradnja i zajednička posvećenost transformaciji zapuštenih područja u čvorišta održivog teritorijalnog razvoja. Sljedeći važan korak za ReInd-BBG partnere je prisustvo prvom sastanku partnera koji će se održati u Ljubljani (Slovenija) 6. i 7. februara 2024. godine.

Dodatne informacije o održanom on-line uvodnom sastanku možete pronaći na LinkedIn i Facebook stranicama projektnog partnera zaduženog za komunikaciju u projektu.

  • Galerija slika:
Image
Kontakt forma