Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte

Prvi sastanak projektnih partnera u okviru projekta LOGREENER

Prvi sastanak projektnih partnera u okviru projekta LOGREENER

Projekat LOGREENER (Provođenje lokalne ʼzeleneʼ energetske tranzicije) je odobren u okviru Interreg Euro-MED programa u čiju implementaciju je, zajedno sa još 7 subjekata iz Španije, Italije, Grčke, Hrvatske i Slovenije, kao partner uključena i Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona.

Projekat ima za cilj unaprijediti održivu energetsku tranziciju na lokalnom i regionalnom nivou putem razvoja i implementacije alata, podrške u izradi preporuka i saradnje s transnacionalnim platformama.

Projektni partneri u projektu LOGREENER prisustvovat će na prvom zajedničkom sastanku partnera 07. i 08. marta 2024. godine u gradu Valensija, Španija, koji istovremeno predstavlja sjedište vodećeg partnera u projektu.

Sastanak će okupiti ključne aktere i stručnjake iz područja održive energetske tranzicije kako bi razmotrili planove i strategije za implementaciju projekta LOGREENER. Očekuje se intenzivna razmjena ideja, iskustava i najboljih praksi među projektnim partnerima, s ciljem unapređenja održivosti i energetske učinkovitosti na lokalnom i regionalnom nivou.

Ovaj sastanak predstavlja početak saradnje koja će omogućiti razmjenu iskustava u oblasti planiranja i implementacije održive energetske tranzicije, kao i izradu preporuka, saradnju s transnacionalnim platformama i izradu alata za podršku energetskoj tranziciji, sa ciljem postizanja održivog razvoja i zaštite okoliša.

Image
Kontakt forma