Usvojeni izvještaji iz oblasti privrede, poljoprivrede i prometa i komunikacija

Na svojoj 56. sjednici, Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je iz resora Ministarstva privrede Izvještaj o realizaciji Programa utroška sredstava od koncesija te Izvještaj o subvencijama preduzećima u privatizaciji i podsticaji u industriji u 2011. godini.

Iz resora Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na ovoj sjednici usvojeni su izvještaji o utrošku: namjenskih sredstava iz oblasti šumarstva, zdravstvene zaštite životinja, realizaciji projekata Vlade koji se finansiraju iz prihoda od koncesija, utrošku sredstava vodnih naknada, zatim za uređenje poljoprivrednog zemljišta, te za poticaje u poljoprivredi  kao i Izvještaj o realizaciji Programa kapitalnih ulaganja u vodne objekte u 2011. godini. Uz to, usvojena je i Informacija Kantonalne uprave za šumarstvo o visini prihoda ostvarenih po osnovu proširene biološke reprodukcije šuma i neizmirenim obavezama prema općinama.

Izvještaje o utrošku sredstava podnijelo je i Ministarstvo prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoliša. Vlada je, tako, usvojila Izvještaj o utrošku sredstava Kantonalne direkcije za ceste, zatim Izvještaj o utrošku sredstava sa ESCROW računa za infrastrukturne objekte i realizaciji Plana zaštite, održavanja, rekonstrukcije i izgradnje regionalnih cesta kao i Izvještaj o utrošenim sredstvima Fonda za zaštitu okoline u prošloj godini.

 

Press služba ZDK

Image
Kontakt forma