Informacija povodom eksplozije na parking prostoru ispred zgrade Vlade ZDK

Eksplozija koja se desila 11.04.2011. godine na parking prostoru ispred zgrade Vlade ZDK u aktuelnom političkom i društvenom trenutku ima svoju posebnu jačinu i snagu.

Ne prejudicirajući uopšte rezultate započete istrage Vlada ZDK jedinstvena je u namjeri da se sve okolnosti ovog događaja izvedu na čistac.

Najprije, gospodinu Tadiću i gospodinu Mamiću izražavamo naše žaljenje radi pretrpljenog događaja i pružamo im našu potpunu, iskrenu i nesebičnu kolegijalnu i ljudsku podršku.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona očekuje i nalaže Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Kantonalnom tužilaštvu da nastave sa svim mogućim radnjama na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj, a naročito:

  • da nepobitno utvrde, dokažu i dokumentuju  sve činjenice i okolnosti pod kojima se desila eksplozija,
  • da nepobitno utvrde, dokažu i dokumentuju karakter eksplozije,
  • da, ukoliko za to postoje osnovi sumnje, da su eksploziju uzrokovali bilo koji pojedinci izvrši njihovu identifikaciju, pronađe ih i utvrdi motive, te postupi sa njima u skladu sa važećim zakonima ove države.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona isto ponašanje očekuje i od svih ostalih učesnika koji su uključeni u istragu i istražne radnje povodom ovoga slučaja.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona nudi svu moguću podršku i pomoć svim organima uključenim u istragu povodom ovoga slučaja.

 

Vlada Zeničko-dobojskog kantona

Image
Kontakt forma