Ministar Mušija razgovarao s predstavnicima CIVITAS-a

Ministar Mušija razgovarao s predstavnicima CIVITAS-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija održao je sastanak s predstavnicima Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava CIVITAS.

Ministar se posebno interesovao o trenutnim aktivnostima koje CIVITAS provodi na planu unapređenja nastave građanskog obrazovanja, odnosno demokratije i ljudskih prava.

Tom prilikom, izvršna direktorica CIVITAS-a Sandra Sladaković rekla je da je CIVITAS u proteklom periodu završio rad na inoviranim kurikulumima pomenutih predmeta te da će vrlo brzo iz štampe izaći i novi udžbenici koji će biti donirani svim školama na području ovog kantona.

Anes Čerkez, voditelj projektnog tima CIVITAS-a, informisao je učesnike sastanka da su u planu i nove obuke za nastavnike građanskog obrazovanja/demokratije i ljudskih prava, a direktorica Pedagoškog zavoda Aida Salkić izrazila je spremnost ovog zavoda da aktivno podrži svaki vid edukacije nastavnika.

Ministar Mušija izrazio je zadovoljstvo radom ove organizacije, rekavši da ministarstvo koje predvodi ima veoma pozitivna iskustva u saradnji sa CIVITAS-om koji je u proteklih desetak godina donirao na hiljade udžbenika školskim bibliotekama, kao i značajan dio informatičke opreme. 

Zaključeno je da ne postoje prepreke da se trend razvoja i unapređenja građanskog obrazovanja kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti nastavi i u budućnosti.

Press služba ZDK

Image
Kontakt forma