MINISTAR ČAJIĆ I PREDSJEDAVAJUĆI HUSKIĆ POSJETILI MALINARE I PČELARE U ŽELJEZNOM POLJU

MINISTAR ČAJIĆ I PREDSJEDAVAJUĆI HUSKIĆ POSJETILI MALINARE I PČELARE U ŽELJEZNOM POLJU

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Čajić i presjedavajući Skupštine Ćazim Huskić posjetili su poljoprivredne proizvođače u Željeznom Polju u općini Žepče.

S obzirom da je Željezno Polje lider u proizvodnji maline i jagodičastog voća, ministar Čajić i predsjedavajući Huskić su s predstavnicima Udruženja poljoprivrednika obišli registrovane zadruge i hladnjače za otkup maline, koje su značajna karika u proizvodnji jagodičastog voća od koje egzistenciju ostvaruje najveći broj stanovnika ove mjesne zajednice.

Ministar Čajić je također posjetio i Udruženje pčelara, gdje se upoznao sa problemima pčelara, trenutnim aktivnostima i projektima, obećavši da će resorno ministarstvo prilikom kreiranja poticajnih mjera i subvencija za 2024. godinu nastojati da pojača podršku pčelarskim udruženjima u svim općinama ovog kantona.

Poljoprivredni proizvođači i predstavnici udruženja malinara i pčelara Željeznog Polja zahvalili su se na posjeti, istakavši da očekuju pravovremene poticaje i bolju podršku u 2024. godini.

Press služba ZDK

Image
Kontakt forma