Četvrtak, 06 Januar 2022

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK-a Arnel Isak, zajedno sa svojim saradnicima, danas je u svom kabinetu održao radni sastanak sa predstavnicima Gradske uprave Zenica. Sastanku su, u ime Gradske uprave Zenica prisustvovali Sabira Helvida, pomoćnica gradonačelnika za urbanizam i Armin Kurtagić, a tema sastanka bila je izgradnja kružnog toka i rekonstrukcija glavne saobraćajnice u naselju Lukovo Polje.

Kako je još ranije tokom prošle godine ministar Isak najavio, ovo naselje bi trebalo uskoro dobiti moderniziranu saobraćajnicu i novi kružni tok, čime bi građanima ovog dijela Zenice bili riješeni dugogodišnji problemi. Cjelokupni radovi u ovom naselju vrijedit će 1,4 miliona KM, a danas je razgovarano o prve dvije faze projekta koje vrijede 610.000 KM. Kroz te dvije faze bio bi izgrađen kružni tok u Lukovom Polju, te uređena postojeća saobraćajnica, uz izgradnju potpune popratne putne infrastrukture u vidu pješačke staze, rasvjete i autobuskih stajališta. Nakon toga, plan ministarstva je da u potpunosti preuzme održavanje ove saobraćajnice, kroz prekategorizaciju ceste.

-Ovo je ozbiljan zahvat za koji smo opredijelili sredstva još i ranije i sada su operativna i spremna za ulaganje čim obavimo sve zakonske procedure. Nakon što uspijemo postići dogovore sa Gradskom upravom Zenica, te potpišemo protokol o saradnji, ministarstvo će raspisati tender i krenut ćemo u izgradnju. Želja nam je da svim projektima rasteretimo gradske ceste u Zenici i da olakšamo kretanje u saobraćaju, a ovaj projekt će itekako pomoći u tom pravcu. I to je samo početak radova koje planiramo u ovom dijelu Zenice, kako bismo maksimalno olakšali i privrednim subjektima i građanima i gostima Zenice - rekao je ministar Isak.

Također, bila je ovo prilika da se razgovara i o drugim projektima na području grada Zenica, prilikom čega je ministar Isak istaknuo opredijeljenost ministarstva da nastavi raditi na velikim projektima, kojim se teži olakšati život građana Zenice. Tako je istaknuta opredijeljenost da se radi na izgradnji potrebnih mostova, saniranju i rješavanju problema na saobraćajnicama u nadležnosti ministarstva, ali i na nastavku izgradnje GGM-a. Zbog takvog odnosa, ali i dosadašnjeg rada, ministar Isak je dobio i pohvale predstavnika Gradske uprave Zenica, koji su mu čestitali na uspješnom radu, poželivši dobru saradnju i u budućnosti.

Press služba ZDK

Objavljeno u Vijesti

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić uputili su čestitku pravoslavnim vjernicima za Božić sa željom da najradosniji hrišćanski praznik proslave sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

-Neka svima radost Božića donese mnogo zdravlja, mira, radosti i razumijevanja, neka da dodatnu snagu da što prije prevladamo sve izazove i neka bude podstrek da zajedno gradimo pravednije društvo u kojem ćemo živjeti u slozi i blagostanju – navodi se u čestitki.

Pozvali su vjernike da vode računa o protivepidemijskim mjerama kako bi sačuvali svoje i zdravlje najbližih.

Press služba ZDK

Objavljeno u Vijesti

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma