Utorak, 06 Juli 2021

U kabinetu općinskog načelnika Kaknja Mirnesa Bajtarevića danas su potpisana dva ugovora o nastavku izgradnje donice regionalne ceste Donji Kakanj - Kondžilo (Brnjic) u dužini od 2 kilometra. Vrijednost ugovora je 600.000 KM, od čega je Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK izdvojilo 400.000, a Općina Kakanj 200.000 KM.

Potpisivanju ugovora, pored načelnika Bajtarevića, prisustvovali su premijer ZDK Mirnes Bašić, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Arnel Isak, vršilac dužnosti direktora Kantonalne direkcije za ceste Rasim Kovač, direktor Zavoda za planiranje i izgradnju Zijad Neimarlija, te predstavnik izvođača radova, firme "Trgošped" iz Kaknja.

Premijer Bašić je rekao da su Vlada ZDK i Općina Kakanj u protekle dvije godine za izgradnju i rekonstrukciju ovog puta izdvojili ukupno 1,2 miliona maraka, izrazivši zadovoljstvo što će se ovim projektom značajno poboljšati kvalitet života svih stanovnika područja Brnjica. Posebno se zahvalio privrednim subjektima RMU Kakanj, Trgošped i Tvornici cementa, koji su zajedno sa Vladom ZDK, Općinom i Federacijom BiH, učestvovali u finansiranju projekta.

- Rekonstrukcijom ovog puta rješava se dugogodišnji problem mještana Brnjica i posebna mi je čast i zadovoljstvo što će taj historijski projekt potpisivanjem ovih ugovora biti završen - rekao je Bašić.

Ministar Arnel Isak izrazio je zadovoljstvo saradnjom s Općinom Kakanj, koja se uključila u finansiranje projekta, iako se radi o cesti koja je prije dvije godine prekategorisana u regionalni put Zenica-Arnauti-Donji Kakanj, tako da je značajna i u smislu regionalnog povezivanja.

- Cilj je da se urade rigole, odvodnja, zaštitna ograda i ugradi potrebna oprema koja priliči ovakvoj regionalnoj cesti. Opredijelili smo da gradimo ne metre nego kilometre puteva, a politika ove Vlade je kontinuirano ulaganje u sve općine u ZDK - rekao je Isak.

Načelnik Bajtarević zahvalio je Vladi i resornom ministarstvu što su prepoznali potrebe Općine Kakanj i stanovnika područja Brnjica, potvrdivši opredjeljenje ove općine da zajedno sa višim nivoima vlasti nastavi raditi na kreiranju povoljnijeg okruženja za život i privređivanje u Kaknju.

Press služba ZDK

Objavljeno u Vijesti

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma