Četvrtak, 30 April 2020

Premijer Mirza Ganić i predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić uputili su čestitku građanima povodom 1. maja - Međunarodnog praznika rada.

"Međunarodni praznik rada ove godine obilježavamo u okolnostima pandemije koronavirusa koja se negativno odražava na sve oblasti, a posebno privredu i radna mjesta. Činimo sve što je u našoj moći da ublažimo posljedice pandemije, što pokazujemo i konkretnim programima podrške i pomoći privredi Zeničko-dobojskog kantona, koja nije samo pokretač razvoja našeg kantona, nego i snažan generator ekonomije države BiH.

Prvi maj simbolizira dostignuća, odnosno žrtve koje su pripadnici radničkog pokreta podnijeli kako bi se izborili za veća radna prava. Ta borba nas treba potaknuti da radom, vlastitim zalaganjem i pozitivnom energijom, a u ovom trenutku i s velikom solidarnošću, prebrodimo tešku krizu a potom nastavimo da stvaramo stabilno ekonomsko okruženje u kojem će zadovoljni biti i radnici i poslodavci.

Otvoreni smo za kvalitetan socijalni dijalog, što pokazujemo uvažavanjem i korektnim odnosom prema poslodavcima i sindikatima, kao socijalnim partnerima. Stoga, uz čestitke za Međunarodni praznik rada još jednom želimo potvrditi naše opredjeljenje i spremnost da zajedničkim snagama prevaziđemo novonastalu krizu i radimo na stvaranju boljeg ambijenta za rad i život u Zeničko-dobojskom kantonu", stoji u čestitki premijera Ganića i predsjedavajućeg Huskića.

Press služba ZDK

Objavljeno u Vijesti

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma