Ponedjeljak, 13 Maj 2019

Ministarstvo finansija Zeničko-dobojskog kantona obavještava zaposlenike koji primaju plaću iz Budžeta ZDK-a da je do kašnjenja isplate naknade za topli obrok, koja je trebala biti izvršena u petak, došlo zbog problema tehničke prirode.

Prema informacijama iz ovog ministarstva, finansijska sredstva su obezbjeđena, a otklanjanje tehničkih problema je u završnoj fazi, tako da se očekuje da isplata naknade za topli obrok bude izvršena tokom sutrašnjeg dana.

Press služba ZDK

Objavljeno u Vijesti

Predstavnici firme "E-arhiva" iz Sarajeva održali su za članove Vlade Zeničko-dobojskog kantona prezentaciju softverskog sistema "Hermes". Radi se o jedinstvenom integralnom informacionom sistemu organiziranom modularno, sa oko 150 pojedinačnih rješenja kojim su obuhvaćeni svi segmenti poslovanja javne uprave, između ostaloga, od pisarnice, rada organa uprave, praćenja poticaja, kadrovske evidencije, do komunikacije sa građanima i mobilnih aplikacija.

"Sistem javne uprave u kantonalnim organima ZDK-a je spor i nedovoljno razvijen. Ova vlada treba da bude prepoznata po digitalizaciji koja će štedjeti vrijeme i poboljšati proces rada. Od optimizacije poslovnih procesa koristi će imati i građani i mi kao institucija, a napraviti će i određene uštede", kazao je premijer Mirza Ganić.

U toku je implementacija ovog softverskog rješenja u Kantonu Sarajevo, a od ranije se primjenjuje u još nekim administrativnim područjima u BiH, te Srbiji i Crnoj Gori. Iskustva sa sličnim informacionim sistemima su itekako pozitivna jer su procesi transparentni, odvijaju se u digitalnom okruženju, omogućuje lako praćenje predmeta, nema mogućnosti gubljenja dokumenata, riješeno je pitanje arhive, kao i sva druga pitanja važna za kancelarijsko poslovanje.

"Optimizaciju poslovnih procesa nije moguće postići bez dobrih softverskih alata. Spremni smo prihvatiti sva rješenja koja su se u praksi pokazala uspješnim i integrisati u svoje procese, tako da ćemo kao vlada u narednom periodu donijeti odluku o budućem pravcu djelovanja", kazao je premijer ZDK.

 

Press služba ZDK

Objavljeno u Vijesti

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma