Srijeda, 17 April 2019

Azra Šabanović, ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona uručila je danas Zumreti Karić, raseljenoj osobi sa privremenim smještajem u Zenici, ključeve stana u zgradi u zeničkom naselju Radakovo, čime je stambeno zbrinuta još jedna raseljena osoba u ZDK-u.

Zgrada u Radakovu, jedna od dvije takve u Zenici, namijenjena je za smještaj starih i iznemoglih osoba koje se u bliskoj budućnosti ne mogu vratiti na svoja prijeratna prebivališta. Ima 35 stambenih jedinica u kojima trenutno živi 50 raseljenih osoba.

 

Press služba ZDK

Objavljeno u Vijesti

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić održao je radno-konsultativni sastanak sa članovima Upravnog odbora Grupacije poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona, na kojem je razgovarano o poboljšanju poslovnog ambijenta u ovom kantonu.

Premijer Ganić je podsjetio da je ZDK lider u izvozu i industrijskoj proizvodnji u FBiH, što je dijelom i rezultat mjera i aktivnosti Vlade ZDK, ali je za dodatni iskorak neophodno poboljšati ambijent za ulaganje i zapošljavanje.

"Posvetit ćemo se ukidanju administrativnih barijera i parafiskalnih nameta, skraćivanju procedura za pokretanje biznisa, generalno jačati podršku malim i srednjim preduzećima, pomoći razvoj i izgradnju poslovnih zona, jačati javno-privatno partnerstvo, a pokušat ćemo da maksimalno iskoristimo prirodne potencijale i resurse kroz dodjelu koncesija", kazao je premijer ZDK.

Predstavnici UO Grupacije poslodavaca, koja djeluje pri Udruženju poslodavaca FBiH, prezentirali su dokument "Šta poslodavci očekuju od zakonodavne i izvršne vlasti u ZDK" u kojem su sadržani zahtjevi za rasterećenje privrede, kao što je smanjenje ukupnih nameta, uvođenje poreskih olakšica, pojednostavljenje procedura za dobijanje saglasnosti i dozvola za gradnju, poboljšanje postupka javnih nabavki, učešće poslodavaca u izradi i donošenju zakona, izmjene načina plaćanja PDV-a...

"Većina zahtjeva poslodavaca je sadržana i u smjernicama rada Vlade Zeničko-dobojskog kantona tako da je unapređenje poslovnog ambijenta, uz finansijsku stabilnost i razvoj, naš prioritet. Povećanje konkurentnosti cjelokupne privrede ZDK je zajednički cilj Vlade i poslodavaca", kazao je premijer Ganić.

 

Press služba ZDK

Objavljeno u Vijesti

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma