Petak, 07 Septembar 2018

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović posjetio je Osnovnu školu "Mula Mustafa Bašeskija" Donje Moštre, općina Visoko, gdje je sa direktoricom Jasminom Uzunalić, te predstavnicima školskog odbora i mjesnih vlasti razgovarao o početku školske godine, a posebno projektu izgradnje nove školske zgrade u kojoj će nastavu pohađati niži razredi.

"Izgradnja nove škole započeta je prije tri godine, a Vlada je do sada izdvojila 260.000 KM, od toga u ovoj godini 100.000 KM. Zgrada je pokrivena i ugrađena vanjska stolarija. U budžetu za iduću godinu ćemo predvidjeti sredstva za završetak škole", kazao je Sinanović.

Ministar obrazovanja ZDK posjetio je i Područnu školu "Poriječani" gdje je u toku izgradnja ograde uz lokalnu saobraćajnicu za koju je iz budžeta ovog ministarstva izdvojeno 11.000 maraka, kako bi se unaprijedila bezbjednost đaka.

 

Press služba ZDK

Objavljeno u Vijesti

U sklopu posjete Bosni i Hercegovini visoka delegacija Ujedinjenih nacija koju je predvodio ugledni profesor Michela Kazatchkin, specijalni savjetnik zajedničkog programa HIV/AIDS UN-a za istočnu Evropu i centralnu Aziju, posjetila je i Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona. Posebno je zadovoljstvo da su Zavod za bolesti ovisnosti ZDK i Klinike za plućne i infektivne bolesti KS bile jedine ustanove u Federaciji BiH koje je ova visoka delegacija posjetila.

Tokom razgovora prof. Kazatchkin iskazao je veliku zainteresovanost za rad ustanove, način na koji pruža usluge, te dosadašnju uspješnu saradnju sa UNDP BiH. Naglasio je da je Zavod za bolesti ovisnosti jedna od rijetkih ustanova koja veoma uspješno provodi svoju djelatnosti a da je način i rad ove ustanove već poznat kao „zenički model“ i primjer pozitivne prakse kao u Bosni i Hercegovini tako i šire.

Pored niza pitanja prof. Kazatchkin sa sradnicima interesovao se i za Sporazum UNDP BiH, Vlade ZDK, Zavoda zdravstvenog osiguranja i Zavoda za bolesti ovisnosti ZDK kojim je ostvarena značajna ušteda u nabavci lijekova. Naglasio je da je ovo primjer uspješne saradnje lokalnih institucija u ostvarivanju pozitivnih rezultata i odgovornog upravljanja institucijama. 

Direktor Zavoda prim.mr.sc. Amir dr. Čustović zahvalio je gostima na dosadašnjoj podršci u radu ove ustanove i iskazao spremnosta za nastavak buduće saradnje.

 

Press služba ZDK

Objavljeno u Vijesti

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK Himzo Smajić potpisao je sa Sefirom Heldovcem, direktorom preduzeća "GP Heldovac" Žepče te Mustafom Imamovićem, direktorom "Dževkomerc inžinjering" Zavidovići, uime konzorcija "Dževkomerc inžinjering" i "DKM Gradnja" Maglaj, ugovore za izvođenje radova na pet projekata vodne infrastrukture na području općine Zavidovići.

Konzorciju "Dževkomerc inžinjering" i "DKM Gradnja" povjerena su tri projekta - rekonstrukcija vodne mreže naselja Vozuća u MZ "Vozuća" vrijedna 24.667,05 KM, zatim izgradnja vodovoda "Maoča", vrijednost ovog ugovora je 23.924,05 KM, te izgradnja vodovoda "Kamen-Prosica" u MZ "Pašin konak" u vrijednosti 19.857,47 KM.

"GP Heldovac" gradit će primarnu kanalizacionu mrežu u naseljenom mjestu Dubravica u MZ "Dubravica", ugovor je vrijedan 23.997,87 KM, te kanalizacionu mrežu za dio područja uz ulicu "Mehmeda Spahe", dijela naselja Vučjak i naselja Dragovac, koja će u ovoj fazi koštati 23.392,98 KM.

 

Press služba ZDK

Objavljeno u Vijesti

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma