Ponedjeljak, 27 Avgust 2018

Muftija zenički doc.dr. Ejub ef. Dautović danas je u svom uredu u Zenici primio delegaciju Vlade Zeničko-obojskog kantona koju su činili premijer Miralem Galijašević, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Himzo Smajić, ministar za pravosuđe i upravu Mirnes Bašić te ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Fahrudin Brkić.

Premijer i ministri uputili su čestitke muftiji zeničkom povodom Kurban-bajrama. Također, tokom ovog susreta premijer Galijašević je muftiju zeničkog informirao o najznačajnijim aktivnostima Vlade ZDK.

Zahvalivši se na posjeti i čestitkama, muftija Dautović je upoznao premijera Galijaševića i članove Vlade sa stanjem vjerskog života na području Muftiluka zeničkog, te im zaželio uspjeh u odgovornim poslovima koje obavljaju.

Muftija zenički posebno je iskazao zahvalnost premijeru Galijaševiću na potpisu Ugovora o statusu Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici kao stalne članice Univerziteta u Zenici, koji je do sada djelovao kao pridružena članica ovog univerziteta. Ugovor su početkom avgusta u sjedištu Vlade potpisali reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović i premijer Galijašević.

 

Press služba ZDK

Objavljeno u Vijesti

JU Kantonalna bolnica Zenica objavila je Javni poziv za dostavu ponuda u postupku za izbor privatnog partnera i dodjelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju projekta "Interventna kardiologija".

Namjera KBZ-a je da ovim projektom proširi obim javne usluge iz svoje nadležnosti za područje ZDK u cilju poboljšanja kvaliteta života pacijenata koji boluju od kardiovaskularnih bolesti, a naročito da omogući standard "zlatni sat" na području ovog kantona s ciljem smanjenja smrtnosti i invaliditeta pacijenata oboljelih od kardiovaskularnih bolesti.

Projekt će se odvijati u četiri faze. Prva obuhvata ulaganje u zgradu, medicinsku opremu i zaposlene u svrhu 24-satnog prioritetnog pružanja usluga pacijentima iz oblasti interventne kardiologije i gastroenterologije (ERCP), a planirani početak pružanja usluga je prvi kvartal 2020. godine, dok preostale tri faze obuhvataju ulaganje u medicinsku opremu i zaposlene.

Predviđeno je da ugovor o javno-privatnom partnerstvu traje maksimalno 27 godina, počev od dobijanja odobrenja za pružanje zdravstvenih usluga. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sva pravna lica koja su registrovana u BiH ili inostranstvu te nemaju statusna ograničenja u pogledu učešća u predmetnom postupku.

Svi ponuđači će imati pravo uvida u dokumentaciju neophodnu za pripremu konačne ponude te posjetu lokaciji predviđenoj za izgradnju Poliklinike. Predmetnu dokumentaciju obuhvata idejni projekt Poliklinike i Geološku studiju lokacije na kojoj će se graditi Poliklinika.

Uvid u dokumentaciju i posjeta lokaciji vršit će se od 1. do 30. septembra/rujna 2018. godine

Tenderska dokumentacija se preuzima elektronskim putem, na osnovu zahtjeva koji se dostavlja na e-mail kontakt osoba određenih u osnovnim informacijama javnog poziva. Rok za dostavu ponuda je 15. oktobra/listopada 2018. godine do 12,00 sati.

 

Preuzmite tekst javnog poziva.

Objavljeno u Vijesti

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma