Utorak, 26 Juni 2018

U kompaniji ArcelorMittal Zenica svečano je obilježen završetak Kapitalnog remonta Visoke peći, do sada najvećeg investicionog projekta u ovoj kompaniji.

U remont „srca integralne proizvodnje“ ArcelorMittal investirao je više od 50 miliona KM, uz dodatnih 10 miliona KM za obimne radove u drugim pogonima. Na ovom zahtjevnom i složenom projektu, osim zaposlenika ArcelorMittala, bilo je angažirano dodatnih hiljadu radnika eksternih kompanija iz 12 zemalja.

Svečanosti je prisustvovao i premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević koji je istakao značaj ArcelorMittala za ekonomiju ZDK i BiH.

„Remont Visoke peći je je garancija da će se čelik u Zenici proizvoditi narednih najmanje 15 godina. Vrlo značajan je veliki broj kooperanata koji je učestvovao na remontu, a isto tako veliki broj kooperanata naslonjenih na proizvodnju čelika dobit će posao u budućnosti. Zeničko-dobojski kanton je lider izvoza upravo zahvaljujući ArcelorMittalu koji je kičma razvoja i jedan od najvećih izvoznika u BiH“, kazao je premijer Galijašević.

 

Press služba

Objavljeno u Vijesti

U okviru redovnih programskih aktivnosti u radnoj posjeti Olovu boravio je predsjedavajući Skupštine Zeničko – dobojskog kantona Jasmin Duvnjak.

Načelnik Općine Olovo Đemal Memagić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Enida Brkić upoznali su predsjedavajućeg Duvnjaka sa ekonomskom i političkom situacijom, te brojnim projektima koji se uspješno realizuju u ovoj općini.

Naglašena je potreba intenzivnije saradnje kantonalne Skupštine sa organima lokalne samouprave. Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti šehidima i pogunilim borcima na centralnom olovskom spomen obilježju delegacije Kantona  i Općine obišle su novu Sportsku halu, Dom kulture i Muzej u izgradnji, novoizgrađenu zgradu Općinskog suda, zgradu za socijalno stanovanje, gradsku džamiju u izgradnji i javnu zdravstvenu ustanovu za banjsko liječenje Aquaterm.

Predsjedavajući Skupštine Duvnjak izrazio je zadovoljstvo viđenim tokom posjete i ogromnim iskoracima koje je Olovo napravilo na planu lokalnog ekonomskog razvoja i izgradnje modnerne infratsrukture.

 

Stručna služba Skupštine ZDK

Objavljeno u Vijesti

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, u pratnji direktora Kantonalne uprave za civilnu zaštitu Džavida Aličića i načelnika Općine Olovo Džemala Memagića, obišao područja u općini Olovo stradala u poplavama 22. juna. U ovoj općini proglašeno je stanje prirodne nesreće zbog posljedica nevremena.

Načelnik Memagić upoznao je premijera Galijaševića sa rezultatima procjene šteta koja iznosi više od pola miliona maraka. Procjene su da su to sredstva potrebna za sanaciju lokalne putne infrastrukture i čišćenje korita rijeka, a taj iznos je znatno veći ako se u obzir uzmu štete na regionalnim putevima i poljoprivredi.

„Vlada ZDK će pomoći Općini Olovo prilikom sanacije putne infrastrukture i regulacije riječnih korita. Učinit ćemo sve da ovo, ali i druga područja u ZDK, zaštitimo od daljih poplava“, kazao je premijer Galijašević.

 

Press služba ZDK

Objavljeno u Vijesti

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma