Utorak, 08 Maj 2018

Premijer Galijašević sa saradnicima je obišao tri Općine Maglaj, Tešanj i Usoru u kojima su se desile poplave nakon obilnih padavina, a koje su načinile štete na stambenim objektima i infrastrukturi.

Premijer Galijašević je na licu mjesta razgovarao sa stanovništvom poplavljenih područja i sa načelnicima Općina Maglaj, Tešanj i Usora.

Načelnici općina su informisali premijera Galijaševića o trenutnoj situaciji kao i potrebama za pomoć. Općine će poslije utvrđivanja nastalih šteta od poplava i klizišta informisati Vladu Zeničko-dobojskog kantona o štetama i prioritetima sanacija.

Premijer Galijašević je izjavio: poplavljenim područjima su nastale značajne štete na stambenim objektima i infrastrukturi. Evidentan je i veći broj klizišta. Vlada Zeničko-dobojskog kantona će učiniti sve da pomogne Općinama Maglaj, Tešanj i Usora u sanaciji šteta i poziva ostale nivoe vlasti da pomognu pri sanaciji šteta

 

Press služba

Objavljeno u Vijesti

Danas je Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona prisustvovao svečanosti povodom Dana škole "Vareš Majdan", Vareš i  ozvaničio  završetak radova, u okviru projekta "Energijska efikasnost u BiH" za Federaciju BiH.

Premijer Galijašević je naglasio da  će zamjena krova, stolarije, postavljanje termofasade te sanacija fiskulturne sale i zamjena dijela LED rasvjete omogućiti poboljšane uvjete rada kako za učenike tako i za nastavnike.

Vrijednost izvedenih radova iznosi 453.109,83 KM. Vlada Zeničko-dobojskog kantona je u proteklom periodu uložila u školske objekte na području Općine Vareš oko 1 miliom KM. Pored ove škole Vlada Zeničko-dobojskog kantona je izgradila novu školu u naselju Ligatići, Vareš i obnovila krov u Osnovnoj školi Vareš.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona i dalje činiti sve na poboljšanju uvjeta za odvijanje nastavnog procesa u svim školama na području Zeničko-dobojskog kantona.

Pored premijera Galijaševića svečanosti su  prisustvovali Josip Martić, federalni ministar prostornog uređenja, Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Zdravko Marošević, načelnik Općine Vareš, Mustafa Čopelj koordinator projekta za Federaciju BiH, Nehrudin Muftić, direktor OŠ "Vareš Majdan" Vareš, direktori škola, roditelji i učenici.

 

 

Press služba

Objavljeno u Vijesti

Dana 15.05.2018. godine (utorak) sa početkom u 16.00 sati u prostorijama Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, ulica Dr. Aziza Aska Borića 28 B (zgrada Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, I sprat), održat će se stručni ispit za zdravstvene radnike za stručno zvanje MEDICINSKA SESTRA- TEHNIČAR i to za sljedeće kandidate:

 

JZU ZAVOD ZA BOLESTI OVISNOSTI ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

 • Mušanović (Neđad) Mirsad,
 • Hečimović (Erledin) Noel.

JU „DOM ZDRAVLJA“ ZAVIDOVIĆI

 • Mehić (Nermin) Eldar,
 • Mušić (Mustafa) Emra.

JU „DOM ZDRAVLJA“ ZENICA

 • Šišić (Šaban) Medina,
 • Mujezinović (Sejad) Amila,
 • Ibraković (Munir) Nedžada.

JU INSTITUT ZA ZDRAVLJE I SIGURNOST HRANE ZENICA

 • Pašanbegović – Avdagić (Zahedin) Nejra,
 • Ekinović (Rifet) Emina,
 • Valentić (Agan) Nedžla,
 • Kelava (Željko) Željana,
 • Hamza (Hajrudin) Eldar.

JU DOM ZDRAVLJA KONJIC

 • Šoto (Sadik) Admira,
 • Begić (Irfarn) Semir.

 

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA

Obavještavamo medije da će, povodom obilježavanja Dana škole Gimnazije „Rizah Odžečkić“ iz Zavidovića  u srijedu, 09.05.2018. godine u 10,00 sati, Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona sa članovima Vlade prisustvovati svečanosti završetka radova finansiranih prema projektu "ENERGIJSKA EFIKASNOST U BiH"

Pozivamo vas da prisustvujete ovom  događaju.

 

 

Press služba

Objavljeno u Press

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma