Petak, 18 Maj 2018

Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog Kantona sa ministrom zdravstva Dragoljubom Brenjom, primio je delegaciju italijanske Regije Pijemonte. Sastanku je pored članova italijanske delegacije prisustvovao direktor KBZ Rasim Skomorac sa saradnicima.

S obzirom da je Vlada Zeničko-dobojskog kantona već potpisala Protokol o saradnji sa Regijom Pijemonte, razgovaralo se o nastavku saradnje vezane za unaprijeđenje zdravstvene zaštite građana Zeničko-dobojskog kantona kroz projekte skrininga: cerviksa, mamografije i kolorektalnog karcinoma te o osnivanju Onkološke mreže svih onkoloških centara u BiH.

Premijer Galijašević se zahvalio italijanskim partnerima na dosadašnjoj saradnji i pomoći koju su pružili pri osnivanju Odjeljenja Onkologije u Kantonalnoj bolnici Zenica i edukaciji naših doktora i tehničara i naglasio da će Vlada Zeničko-dobojskog  kantona i dalje podržavati ovakve projekte.

 

Press služba

 

 

 

Objavljeno u Vijesti

Ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković i ministar  za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović sa saradnicima boravili su u radnoj posjeti  Općini Zavidovići i sa načelnikom Hašimom Mujanovićem razgovarali o realizaciji niza projekata vezanih za očuvanje tekovina odbrambeno– oslobodilačkog rata.

Obišli su sva započeta spomen-obilježja u Paravcima, Hajderovićima i Kovačima koje treba dovršiti i urediti.

 

Ministri Čolaković i Sinanović su obišli i centralno spomen-obilježje i spomen- sobu, mjesto predviđeno za muzejsku postavku i smještaj branilačkih udruženja.

 Ministar Čalaković je obećao pomoć Vlade Zeničko-dobojskog kantona kako bi se ova spomen-obilježja što prije završila imajuću u vidu potrebu da se sjećanje na najbolje bosanskohercegovačke sinove i na ovaj način obilježi kao i doprinos građana općine Zavidovići u odbrambeno – oslobodilačkom ratu.

 

Ministar Čalaković je posjetio i ratnog vojnog invalida 100% II. grupe Fahrudina Bratanovića, kome je prije dva mjeseca izgorio stambeni objekat. Zahvaljujući brzoj intervenciji boračkih udruženja i Ministarstva za boračka pitanja radovi na sanaciji objekta se privode kraju.

 

 Vlada Zeničko–dobojskog kantona je odobrila 17.000 KM ovom ratnom vojnom invalidu za rekonstrukciju porodične kuće.

 

Press služba

Objavljeno u Vijesti

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma