Ponedjeljak, 16 April 2018

Svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i palih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitam 15. april-Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine, koju su pripadnici Armije hrabro i časno branili i odbranili.

  1. april je važan datum u cijeloj historiji Bosne i Hercegovine, jer da Armija RBiH nije stvorena, do danas možda ne bi bilo ni BiH. Armija RBiH je priča o znanim i neznanim junacima, o stotinama heroja i našim šehidima i palim boricima i svim građanama BiH koji su se borili za pravo da živimo i opstanemo pod suncem bosanskim.

Naša je stalna  obaveza da budemo dostojni žrtava koje su pripadnici ARBiH hrabro i nesebično podnijeli za život i slobodu koju danas imamo.

 

Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona

 

Objavljeno u Vijesti

U Ministrstvu zdravstva Zeničko-dobojskog kantona održan je sastanak na temu nabavka zamjenske terapije u 2018 godini,neophodne u liječenju ovisnika o opojnim sredstvima.

Pored Drgaoljuba Brenje, ministra zdravstva sastanku su prisustvovali i predstavnici UNDP-a, Zavoda za borbu pritiv bolesti ovisnosti i Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona.

Dogovoreno je da se nastavi finansiranje nabavke lijekova Metadona i Suboxone-a od strane Zavoda zdravstvevnog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona i u 2018 godini.

 Nabavku lijekova će vršiti UNDP i  isporučivati Zavodu za borbu protiv bolesti ovisnosti na već definisan i organiziran način. Plaćanje lijekova će se vršiti kvartalno doznačavanjem ugovorenih sredstava od strane Zavoda zdravstvenog osiguranja Zavodu za bolesti ovisnosti, prema definisanom ugovoru.

Važno je naglasiti da se neće prekidati kontinuitet u nabavci Metadona i Suboxone-a i da će lijekova biti u dovoljnoj količini i u 2018 godini .

 

Press služba

Objavljeno u Vijesti

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma