Ponedjeljak, 05 Mart 2018

Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona, danas je prisustvovao svečanosti otvaranja rekonstuisanog školskog objekta OŠ „Vladimir Nazor“ u Zenici.

Na ime sanacije školskog objekta centralne škole OŠ „Vladimir Nazor" Zenica od posljedica elementarnih nepogoda, koje su zadesile ovu školu u januaru 2017. godine, izvedeni su  radovi u vrijednosti od ukupno 77.200,00 KM.

Premijer je prisutne na svečanosti obavijestio da je za ovu školu potpisan Sporazum o razumjevanju za učestvovanje u Projektu "Energijske efikasnosti u BiH" za Federaciju BiH za 2018. godinu.

Vrijednost ovog projekta procijenjena je na 671.580,00 KM.

 

 

 

Press služba

Objavljeno u Vijesti

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je dobila pismo od  Udruženja privrednika iz općina:Tešanj, Usora, Doboj-Jug i Maglaj u vezi sa blokadom puta M17 u kojem stoji:

„Uvažavajući probleme koji nastaju u privredi zbog blokade puta M17 na lokaciji (između Doboja i Karuša), a nakon ozbiljne analize šteta koje nastaju u privredi, iznosimo slijedeće:

  1. Smatramo da ostvarivanje prava dijela boračke populacije na način blokade saobraćajnice blokira i privredne tokove u Ze-Do kantonu.
  2. Dio boračke populacije, koji smatra da mu nisu ostvarena zakonom predviđena prava, bi trebao tražiti svoja prava pred nadležnim institucijama, a ne na putnim komunikacijama.
  3. Zbog šteta koje trpi poslovna zajednica na ovim prostorima izričito inzistiramo na deblokadi puteva na prostoru Ze-Do kantona.
  4. Uvažavajući dinaminku privrednih aktivnosti smatramo da je deblokadu putnih komunikacija potrebno izvršiti u toku dana.
  5. U slučaju da se ne izvrši deblokada u toku dana, ovim putem vas obavještavamo da ćemo pokrenuti tužbu protiv nadležnih institucija koje su prema pozitivnim zakonskim propisima, obavezne obezbijediti uvjete za normalno funkcionisanje privrednih subjekata koji uredno plaćaju poreze i druge dadžbine državi.
  6. Navedeni stav je nastao na temelju ozbiljnih razgovora između privrednika, te udruženja privrednika iz općina Tešanj, Usora, Doboj- Jug i Maglaj, a duboko vjerujemo i da sva preostala udruženja privrednika na prostoru Ze-Do kantona, a i šire, u cijelosti dijele naš stav.
  7. Pristup privrednika podrazumijeva da se pri svakoj blokadi puteva u budućnosti, a uvažavajući naprijed iznesene činjenice, postupi na isti način od strane institucija Ze-Do kantona.“

U potpisu su predsjednici udruženja privrednika: Tešanj, Usora, Doboj-Jug i Maglaj.

 

Press služba

Objavljeno u Vijesti

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma