Srijeda, 28 Mart 2018

U zajedničkoj organzaciji Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport  i Pedagoškog zavoda Zeničko-dobojskog kantona, 27.03.2018. godine,  uspješno je realiziran planirani stručni seminar za nastavnike b/h/s jezika i književnosti u osnovnim školama na području Kantona. Tom prilikom predavači Instituta tematski su prezentirali „Važnost historije bosanskog jezika u kontekstu savremenih jezičkih tokova“, (dr.sci.Alen Kalajdžija), „Bosanskohercegovačka dijaleketska slika (Haris Ćatović, MA), „Jezičke norme i metodička praksa“, (Mr.sc.Aida Kršo), i „Nacionalna kjniževnost u funkciji nastave maternjeg jezika“, (Hadžem Hajdarević, književnik).

Realiziranjem ovog stručnog seminara, a nakon nedavno održanog seminara za nastavnike b/h/s jezika i književnosti u srednjim školama, završen je planirani ciklus edukacije za 102 nastavnika, kao dodatni stručni doprinos aktuelnim tematskim raspravama o značaju, ulozi i općoj socijalnoj funkciji  b/h/s jezika u savremenim društvenim tokovima.       

 

Press služba

Objavljeno u Vijesti
Srijeda, 28 Mart 2018 12:12

SAOPŠTENJE SA 57. SJEDNICE SKUPŠTINE

Skupština Zeničko-dobojskog kantona na 57. sjednici koja je održana u obnovljenoj Velikoj sali Skupštine razmatrala je pet od ukupno sedam tačaka utvrđenog dnevnog reda.

U okviru prve tačke dnevnog reda Skupština je donijela Odluku o izmjeni Odluke o kriterijima za imenovanje u Nadzorni odbor Agencije za privatizaciju Zeničko-dobojskog kantona.

Inicijativa Ibrahima Plančića, poslanika u Skupštini Kantona, za izmjenu Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu nije dobila potrebnu podršku poslanika u Skupštini da bi bila prihvaćena. Takođe ni Inicijativa Midhata Delića, poslanika u Skupštini Kantona za pripremu i usvajanje Nacrta Zakona o državnoj službi u Zeničko-dobojskom kantonu nije dobila potrebnu podršku poslanika u Skupštini da bi bila prihvaćena.

Skupština Zeničko-dobojskog kantona je prihvatila Inicijativu Damira Jukića, poslanika u Skupštini Kantona za donošenje Rezolucije ili drugog pravnog akta u vezi sa podrškom izgradnji buduće trase auto-puta Sarajevo – Beograd preko teritorije Zeničko-dobojskog kantona preko Žepča – Zavidovića, poznata trasa Tuzla – Bijeljina do Beograda.

Sjednica je prekinuta u 17,55 sati, a termin održavanja nastavka 57. sjednice će utvrditi Kolegij Skupštine Zeničko-dobojskog kantona shodno odredbama Poslovnika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

 

Stručna služba Skupštine

Objavljeno u Vijesti

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma