Članak je filtriran: Petak, 02 Februar 2018

Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona i Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku kulturu i sport  danas su uprličili prijem za Elmedinu Muzaferija, članicu kluba „ZE-2010“ i A reprezentacije Bosne i Hercegovine u alpskom skijanju koja je u ovom trenutku najbolja skijašica BiH.

Na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji Elmedina će nositi zastavu Bosne i Hercegovine.

Premijer i ministar su čestitali Elmedini na postignutim rezultatima i zaželjeli sreću na Olimpijadi uz obećanje da će  je Zeničko-dobojski kanton i materijalno podržati u daljnjim sportskim natjecanjima.

Elmedina Muzaferija se domaćinima zahvalila  na prijemu i podršci.

„Što se tiče olimpijskih igara, ja ne bih unaprijed govorila o rezultatima. Daću svoj maksimum da se vratim sa što boljim rezultatom“, naglasila je Muzaferija.

 

 

Press služba

Objavljeno u Vijesti

Danas je Zeničko-dobojski kanton posjetio amabasador Republike Indije NJ.E. Rahul Chhambra sa saradnicima i sastao se sa Miralemom Galijaševićem, premijerom Zeničko-dobojskog kantona.

 

Premijer Galijašević je  upoznao  NJ.E. ambasadora o aktuelnoj  ekonomskoj, privrednoj i političkoj situaciji u Zeničko-dobojskom kantonu.

 Vlada Republike Indije ima otvoren Tehničko–ekonomski program za saradnju (ITEC) koji nudi programe edukacije iz raznih oblasti, a na koji mogu aplicirati i državljani BiH – rekao je ambasador Chhabra.

NJ.E. ambasador je dodao da će u saradnji sa BiH, Indija već u junu u tri grada u BiH organizirati obilježavanje Dana joge. S tim u vezi ambasador je pozvao da od ove godine taj dan bude obilježavan i u Zenici.

Nakon prijema u Uredu premijera NJ.E. Rahul Chhambra je sa saradnicima otišao u Zavidoviće gde će se sastati sa načelnikom i obilježiti Dan Indije.

Objavljeno u Vijesti

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma