Četvrtak, 08 Novembar 2018

Dana 15.11.2018. godine (četvrtak) sa početkom u 16.00 sati u prostorijama Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, ulica Dr. Aziza Aska Borića 28 B (zgrada Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, I sprat), održat će se stručni ispit zdravstvenih radnika za stručno zvanje ZUBNI TEHNIČAR i to za sljedeće kandidate:

INSTITUT ZA ZDRAVLJE I SIGURNOST HRANE ZENICA

 • Bajramović (Nermin) Edna.

ZUBOTEHNIČKI LABORATORIJ „MI“ ZENICA

 • Selimović (Džemail) Amila.

DOM ZDRAVLJA ZENICA

 • Zubović (Mirzet) Zerina.

DOM ZDRAVLJA TRAVNIK

 • Bulić (Mirsad) Eldar.

 

 

 

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, a u skladu s Programom poticaja poljoprivredne proizvodnje za 2018. godinu, odobrila subvenciju od 60.000 KM subjektima koji vrše otkup i preradu pilećeg mesa na području ZDK. Time je Vlada potvrdila svoje opredjeljenje da želi podržati ovu vrstu proizvodnje kao značajnu za Zeničko-dobojski kanton.

Također, odobreno je i 10.440 KM veterinarskim organizacijama koje su provele preventivnu vakcinaciju svinja protiv zarazne bolesti svinjska kuga, a u skladu sa Programom utroška sredstava budžeta za zdravstvenu zaštitu životinja za 2018. godinu.

 

Press služba ZDK

Objavljeno u Vijesti

U sklopu programskih aktivnosti i sa ciljem ostvarivanja redovne komunikacije predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak održao je posljednji radno-informativni sastanak u ovom mandatu sa predsjedavajućim općinskih/gradskih vijeća u Zeničko-dobojskom kantonu. Sastanak je realiziran sa ciljem unaprijeđenja dvosmjerne komunikacije i jačanja saradnje Skupštine Zeničko-dobojskog kantona sa lokalnim predstavničkim tijelima.

Jedna od glavnih tema bila je priprema Programa rada Skupštine za 2019. godinu. Općinskim vijećima i ostalim zainteresiranim subjektima ostavljen je rok do 5.decembra 2018. za kandidovanje prijedloga izmjena i dopuna kantonalnih propisa koji bi se razmatrali naredne godine. Predsjedavajući Duvnjak upoznao je prisutne i sa mandatnim izvještajem 2014-2018 o radu kantonalne Skupštine, naglasivši zadovoljstvo postignutim rezultatima rada i rejtingom u javnosti koji ima Skupština ZDK.

Ovom sastanku su prisustvovali:

 1. Jasmin Duvnjak, predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona,
 2. Goran Bulajić, predsjedavajući Gradskog vijeća grada Zenica,
 3. Muhamed Jusufović, predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče,
 4. Vedad Jusić, predsjedavajući Općinskog vijeća Breza,
 5. Ređo Seferović, predsjedavajući Općinskog vijeća Zavidovići,
 6. Senad Subašić, predsjedavajući Općinskog vijeća Tešanj,
 7. Mujo Avdić, predsjedavajući Općinskog vijeća Doboj jug
 8. Adis Čizmo, predsjedavajući Općinskog vijeća Vareš

Predsjedavajući općinskih vijeća Kaknja, Visokog, Olova i Maglaja su, uz opravdanje za svoj izostanak, podržali ovakve oblike institucionalne komunikacije i saradnje.


Stručna služba Skupštine ZDK

Objavljeno u Vijesti

Poštovani,

pozivamo vas da medijski propratite okrugli sto o temi "Obrazovanje odraslih – prilika za lični, profesionalni i društveni razvoj" koji će se održati u petak, 9. novembra/studenog 2018. godine u Zavidovićima, Restoran "Stari Hotel", sa početkom u 10,30 sati.
Organizator okruglog stola je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji i uz finansijsku podršku DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu.
Okrugli sto ima za cilj da kroz dijalog različitih učesnika u ovom procesu promovira obrazovanje odraslih i ukaže na potrebu koordiniranog pristupa kako bi obrazovanje odraslih dalo željene rezultate u kontekstu ostvarivanja ličnog, profesionalnog i društvenog razvoja.
Ovaj okrugli sto je jedan od ukupno četiri okrugla stola koje će Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport realizovati do kraja 2018. godine kao dio napora za promociju oblasti obrazovanja odraslih i uključivanje svih ključnih aktera u njen aktivan razvoj.
Okruglom stolu će prisustvovati Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, dr. sci. Emir Avdagić, direktor DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu, kao i predstavnici sektora rada i zapošljavanja, privrede, lokalne samouprave, obrazovanja iz Zavidovića, Tešnja i Maglaja.

U prilogu dostavljamo program okruglog stola.

Srdačan pozdrav,

Press služba ZDK

Objavljeno u Press

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma