Ponedjeljak, 29 Oktobar 2018

Predstavnici Tima Vlade Zeničko-dobojskog kantona  za borbu protiv korupcije  bili su dio bosansko-hercegovačke delegacije,   koja je  u  periodu od 23. do 25. oktobra 2018. godine, u organizaciji Misije OSCE-a u BiH, boravila u Ljubljani u studijskoj posjeti Komisiji za sprječavanje korupcije Republike Slovenije (Komisija za preprečevanje korupcije - KPK).

Delegaciju su činili predstavnici vladinih antikorupcionih timova sa različitih nivoa vlasti iz cijele Bosne i Hercegovine,

Prilikom posjete su razmjenjena iskustva u korištenju novih  informaciono- tehnoloških postignuća i inovativnih rješenja u prevenciji i borbi protiv korupcije. Predstavljeno je   aplikativno rješenje koje koristi KPK: "Corruptio" - interni sistem za praćenje javnih službenika i organizacija i "Erar" - javna aplikacija za praćenje korištenja javnih sredstava, dostupna svim građanima.

Također su razmjenjena  iskustva o  različitim modelima zaštite prijavitelja korupcije, kao i o upravljanju sukobom interesa, s naglaskom na  korištenje elektronskih obrazaca i aplikacija za prikupljanje imovinskih kartica i izjava o sukobu interesa.

Transparentnost u radu javnih institucija istaknuta je kao važan segment u detektiranju novih rizika u institucijama, koji rezultira višim stepenom  odgovornosti  javnih službenika pri korištenju javnih sredstava.

Na kraju dogovoren je nastavak saradnje u smislu edukativne, stručne i savjetodavne podrške za izgradnju sličnih modela prevencije korupcije na svim nivoima vlasti u BiH.

 

 

Tim Vlade Zeničko-dobojskog kantona za borbu protiv korupcije 

Objavljeno u Vijesti

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma