Printaj ovu stranu

PREMIJER BAŠIĆ NAJAVIO NASTAVAK PODRŠKE MEMORIJALNOM CENTRU SREBRENICA

02 Jun 2021
270 puta

Delegacija Zeničko-dobojskog kantona koju je predvodio premijer Mirnes Bašić boravila je danas u posjeti Memorijalnom centru Srebrenica u Potočarima.

Uz premijera Bašića, u delegaciji su bili predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić, ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azra Šabanović, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Arnel Isak te ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirsad Hadžić.

Delegacija je odala počast i položila cvijeće na mezarju Memorijalnog centra, nakon čega je održan sastanak s direktorom Emirom Suljagićem na kojem je razgovarano o tekućim projektima na kojima Centar trenutno radi, ali i nastavku saradnje ove institucije sa institucijama Zeničko-dobojskog kantona.

- Kao čovjek i otac ne mogu da prođem kroz Potočare bez teškog osjećaja koji vam se nakupi pred hiljadama bijelih nišana. Na svakome od njih su imena, na mnogima od njih godišta ljudi koji su mlađi od mene, koji bi danas bili roditelji, koji bi gradili svoje živote i koji bi pravili neke nove priče za Srebrenicu. Pomoć Vlade ZDK-a Memorijalnom centru neće izostati ni ove godine. Dužni smo zbog njih nastaviti, dužni smo pomoći djeci i ljudima koji su se vratili i koji rade ovdje. Zaista, smijeh nove generacije najveća je osveta onima koji su htjeli da nas nema - poručio je premijer Bašić.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona prošle godine podržala je rad Memorijalnog centra Srebrenica u Potočarima sa 30.000 KM, a isti iznos planiran je i ove godine.

Press služba ZDK

Povezani članci