DELEGACIJA VLADE ZDK ODALA POČAST POVODOM DANA ARMIJE RBIH

15 Apr 2021
393 puta

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona predvođena ministrom za boračka pitanja Fahrudinom Čolakovićem položila je danas cvijeće i odala počast šehidima i poginulim braniteljima na spomen-obilježju "Kameni spavač" u Zenici, povodom 15. aprila - Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Čolaković je uputio čestitke svim pripadnicima ARBiH, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, dobitnicima najvećih ratnih priznanja, kao i svim građanima BiH. Naglasio je da je 15. april jedan od najvažnijih datuma historije BiH, a posebno vojne historije naše zemlje, jer su se patriotske snage organizirale da se odupru sramnoj agresiji koja uslijedila nakon međunarodnog priznanja Republike BiH.

Naveo je da ga trenutno stanje u zemlji straši i obeshrabruje zbog nasrtaja na teritorijalni integritet, suverenitet i političku nezavisnost BiH.

- Svakodnevno kroz medije dobijamo informacije koje idu u pravcu zahtjeva za mirno razdruživanje, koji narušavaju integritet i suverenitet BiH. Na drugoj strani imamo slabljenje Oružanih snaga BiH, dok se komšije naoružavaju i postaju regionalne sile. Preostaje nam da budemo budni radi očuvanja temelja i granica BiH, da se brinemo za pripadnike boračke populacije koji su dali svoje najbolje godine, ratne vojne invalide koji su dali dijelove tijela i porodice šehida, koje su dale svoje najmilije, te da čuvamo tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata - rekao je Čolaković.

Pored delegacije Vlade ZDK-a, cvijeće su položile delegacije Udruženja paraplegičara ZDK-a, Saveza ratnih vojnih invalida ZDK, Saveza dobitnika najvećih ratnih vojnih priznanja ZDK-a, Jedinstvena organizacija boraca ZDK i delegacija Oružanih snaga BiH.

Press služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma