RADNI SASTANAK PREDSJEDAVAJUĆEG SKUPŠTINE SA PREDSTAVNICIMA USAID-ovog PROJEKTA „PRO-Budućnost“

23 Jun 2020
240 puta

Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić upriličio je, dana 22.06.2020. godine, radni sastanak sa predstavnicima USAID-ovog projekta PRO-Budućnost. Predstavnici projekta na sastanku su bili direktorica projekta Majda Behram-Stojanov i službenik za komunikacije Renata Dlouhi-Kastelic.

Sastanku su pored predsjedavajućeg Huskića prisustvovali i sekretar Skupštine Ibrahim Avgagić, savjetnik predsjedavajućeg Skupštine za društvene djelatnosti Mirsad Čizmić i predsjednica Komisije za ravnopravnost spolova, ljudska prava i građanske slobode Amra Jupić.

Ovom prilikom predstavnici projekta PRO-Budućnost su upoznali prisutne o svom djelovanju i samom Projektu koji je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projektne aktivnosti se provode u preko 70 općina i gradova u BiH, a projekat u kontinuitetu radi sa mladima, NVO, udruženjima žena, vjerskim zajednicama i liderima, političkim liderima, medijima i različitim nivoima institucija vlasti, koji će zajednički doprinijeti boljem razumijevanju građana i naroda BiH. Projekat je podržan i od strane Vijeća Ministara BIH, oba doma parlamentarne Skupštine BiH, te u skupštinama dva kantona. Na području Zeničko-dobojskog kantona projekat je aktivan u devet općina.

Predsjedavajući Huskić se zahvalio gostima na inicijaticivi i posjeti, te izrazio podršku projektu PRO-Budućnost sa nadom da će nakon sprovođenja potrebne procedure, u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, biti usvojena Platforma u formi Dekleracije kojom će biti poslana poruka da je Zeničko-dobojski kanton kao i do sada opredjeljen za sigurnu, prosperitetnu i mirnu Bosnu i Hercegovinu. Ovim strateškim dokumentom se šalje snažna poruka mira svih naroda i građana Zeničko-dobojskog kantona sa ciljem dugoročne izgradnje mira i stabilne Bosne i Hercegovine.

 

Stručna služba Skupštine ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma