Printaj ovu stranu

OZVANIČEN POČETAK PROBIJANJA TUNELA ZENICA NA PODDIONICI PONIRAK – VRACA

09 Dec 2019
566 puta
U mjestu Ponirak kod Vranduka svečano je obilježen početak izgradnje tunela Zenica dužine oko 2,5 kilometara. Projekt je vrijedan 59,5 miliona eura, a radove izvodi domaća kompanija "Euro-asfalt". Predviđeni rok za izgradnju ovog najznačajnijeg objekta na poddionici autoputa Ponirak - Vraca je 30 mjeseci.
 
Pored predstavnika Autocesta FBiH i Vlade Federacije BiH, svečanosti su prisustvovali šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler, direktorica EBRD ureda u BiH Manuela Naessl i predstavnica Evropske investicijske banke za BiH Sandrine Friscia.
 
U ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona početku probijanja tunela prisustvovali su premijer Mirza Ganić i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije Arnel Isak.
 
"Izgradnja cestovne infrastrukture je jedan od generatora ekonomskog razvoja i kao premijera me izuzetno raduje svaka nova dionica koja se gradi na koridoru 5C u BiH, a posebno kroz Zeničko-dobojski kanton. Autoput će ubrzati transport ljudi i roba, što će se pozitivno odraziti na našu privredu", kazao je premjer Ganić.
 
 
Press služba ZDK