AKTIVNOSTI TIMA VLADE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: ODRŽANA RADIONICA DOBRE PRAKSE U DODJELI I UPRAVLJANJU GRANTOVIMA

12 Apr 2019
687 puta

U Zenici je 11. i 12. aprila održana radionica pod nazivom "Dobre prakse u dodjeli i upravljanju grantovima", u okviru komponente III Projekta podrške Vladi Federacije BiH od strane Ambasade Velike Britanije, kojeg provodi konzorcijum na čelu sa kompanijom PricewaterhouseCoopers i u saradnji sa lokalnom kompanijom Lucid Linx, a koja se odnosi na pravni okvir i praksu dodjele grantova u zemlji od strane ministarstava i institucija, u saradnji sa Timom za borbu protiv korupcije Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Radionicu je vodio Marc McAuley, stručnjak sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti upravljanja grantovima iz Instituta za javne finansije i računovodstvo iz Velike Britanije (Chartered Institute of Public Finance and Accountancy).

Tokom radionice predstavljeno je iskustvo institucija Velike Britanije sa naglaskom na proces planiranja i praćenja implementacije grantova koji se finansiraju iz javnih sredstava, održavanja transparentnog okvira za upravljanje grantovima i uvođenja mehanizama za sprečavanje zloupotrebe sredstava.

Učesnici radionice pored članova Tima Vlade za borbu protiv korupcije bili su predstavnici ministarstva koji su u svojim redovnim poslovima direktno uključeni u procese planiranja, dodjele i praćenje sredstava za dodjelu grantova.     

Cilj ove radionice bio je da se podrži razvoj i provođenje okvira za upravljanje grant sredstvima i transferima kako u procesu dodjele tako i u procesu praćenja i evaluacije.

 

Tim Vlade ZDK za borbu protiv korupcije

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma