PREVENCIJA KORUPCIJE KROZ PRIMJENU INFORMACIONO-KOMUNIKACIJSKIH TEHNOLOGIJA

29 Mar 2019
549 puta

Predsjednica Tima za borbu protiv korupcije Vlade Zeničko-dobojskog kantona Meliha Omerspahić i uposlenici Sektora za upravu i provođenje Strategije za borbu protiv korupcije učestvovali su na tematskoj konferenciji u organizaciji Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini "Prevencija korupcije kroz primjenu informaciono-komunikacijskih tehnologija", održanoj 27. marta 2019. godine u Sarajevu.

Cilj ovogodišnje konferencije bio je predstaviti značaj modernih informaciono-komunikacijskih tehnologija u prevenciji korupcije, kroz iskustva Slovačke i Crne Gore i podržati napore institucija vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini u implementaciji strategija i akcionih planova kao ključnih mehanizama u borbi protiv korupcije.

Učesnicima na konferenciji su se obratili: ambasador Bruce G. Berton, šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasador Republike Slovačke Martin Kačo, Peter Kovarik, šef Odsjeka za prevenciju korupcije i krizni menadžment Ureda Vlade Republike Slovačke, Dušan Polović, načelnik Odjeljenja za Informacione tehnologije Agencije za sprečavanje korupcije Crne Gore, Hasim Šabotić, direktor APIK-a, Mladen Maksimović, predstavnik Ministarstva pravde u Vladi Republike Srpske, Lejla Brčić, ministrica pravde i uprave u Vladi Kantona Sarajevo i drugi.

Sadržajna izlaganja imali su predstavnici ureda za borbu protiv korupcije Crne Gore i  Kantona Sarajevo, koji su predstavili baze podataka ustrojene sa ciljem podizanja nivoa transparentnosti rada javnog sektora, te predstavnici Ureda za reviziju institucija FBiH i predstavnici jedinica lokalne samouprave koji su prenijeli iskustva u pružanju podrške organizacijama civilnog društva.

Sagledavajući prednosti informacionih tehnologija u borbi protiv korupcije i iskustva timova koji primjenjuju IKT, sigurno je da će ovo biti jedan od prioriteta u narednim aktivnostima koje Tim za borbu protiv korupcije Vlade Zeničko-dobojskog kantona ima u planu.

 

Tim za borbu protiv korupcije Vlade ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma