Printaj ovu stranu

STŠ KEMAL KAPETANOVIĆ KAKANJ DOBILA FISKULTURNU SALU NAKON 42 GODINE

12 Dec 2018
835 puta

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mensur Sinanović sa saradnicima, u pratnji v.d. načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive, obišao je novu sportsku dvoranu u ovom gradu, čija je izgradnja u završnoj fazi.

Ministar Sinanović i v.d. načelnika Šljivo ovom prilikom su razgovarali o primopredaji, održavanju, načinu korištenja i drugim pitanjima vezanim za novoizgrađeni objekat.

Kakanjski sportisti i sportski klubovi će zahvaljujući novoj dvorani imati bolje uslove za rad, a dvoranu će koristiti i učenici Srednje tehničke škole "Kemal Kapetanović", koja će nakon 42 godine konačno dobiti salu za tjelesni odgoj.

Izgradnja dvorane zajednička je investicija Vlade ZDK i Općine Kakanj vrijedna 1,5 miliona KM, od čega je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK obezbijedilo 700.000,00 KM.

Dvorana će imati terene za košarku, nogomet, rukomet i odbojku, svlačionice, fitnes salu i teretanu. Građevinski radovi su završeni, a preostalo je još da se izvrši nabavka mobilijara i sportskih rekvizita.

 

Press služba ZDK

Povezani članci