PRIJEM ZA NAJBOLJE EKIPE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA: ZDK NAJORGANIZOVANIJI KANTON U OBLASTI ŠKOLSKOG SPORTA

05 Okt 2018
1224 puta

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović upriličio je prijem za predstavnike najboljih ekipa i nastavnike osnovnih i srednjih škola iz ZDK koje su postigle odlične rezultate na nedavno održanom federalnom takmičenju.

Osam škola iz Zeničko-dobojskog kantona osvojile su šest prvih i dva druga mjesta. Radi se o četiri osnovne i četiri srednje škole: OŠ "Huso Hodžić" Tešanj (košarka), OŠ "Maglaj" Maglaj (odbojka), OŠ "Mak Dizdar" Zenica i OŠ "Hajderovići" Zavidovići, te Srednja medicinska škola Zenica (košarka), Gimnazija "Muhsin Rizvić" Kakanj (odbojka i košarka) i Mješovita srednja škola "Musa Ćazim Ćatić" Olovo (odbojka).

"Školski sport je veoma važan i kao baza za veliki sport. Zbog toga Zeničko-dobojski kanton izdvaja značajna sredstva za ovu oblast, a rezultat je da smo najorganizovaniji kanton u smislu školskog sporta. Velike zasluge pripadaju Savezu udruženja pedagoga fizičke kulture koji okuplja udruženja sportskih pedagoga iz osam od 12 općina ovog kantona i ovom prilikom im čestitam", kazao je ministar Sinanović, uručivši učenicima i nastavnicima dresove čiju je nabavku osigurala Vlada ZDK.

Predsjednik Saveza Amir Muminović zahvalio se Vladi i resornom ministarstvu na podršci koja je bila podstrek za takmičare i nastavnike, istakavši kako će se buduća federalna takmičenja organizovati pod krovom novog Federalnog školskog sportskog saveza, kojeg uz ZDK, koji se pokazao kao sjajan organizator, čine Kanton Goražde, Unsko-sanski i Tuzlanski kanton.

 

Press služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma