Printaj ovu stranu

MUFTIJA ZENIČKI I MUFTIJA SARAJEVSKI POSJETILI PREMIJERA ZDK

01 Okt 2018
678 puta

Muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović i muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković posjetili su danas sjedište Vlade Zeničko-dobojskog kantona, gdje su se susreli sa premijerom Miralemom Galijaševićem.

Povod posjete muftije zeničkog i muftije sarajevskog premijeru ZDK bio je razgovor o realizaciji Ugovora o statusu Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici i aktivnostima u vezi sa nadzorom i praćenjem realiziranja nastave Islamske vjeronauke.

Muftija zenički i muftija sarajevski iskazali su zahvalnost premijeru ZDK na potpisu Ugovora o statusu Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici kao stalne članice Univerziteta u Zenici, koji je do sada djelovao kao pridružena članica ovog univerziteta. Ugovor su početkom augusta u sjedištu Vlade potpisali reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović i premijer Galijašević.

Također, iskazano je zadovoljstvo činjenicom da je pri Pedagoškom zavodu Zenica angažirana savjetnica za Islamsku vjeronauku, koja će vršiti nadzor na području općina Zeničko-dobojskog kantona, a koje su u sastavu Muftiluka zeničkog i Muftiluka sarajevskog.

 

Press služba ZDK

Povezani članci