PREMIJER ZDK MIRALEM GALIJAŠEVIĆ: SREDSTVA OBEZBIJEĐENA, PUTEVI ČAJDRAŠ-OVNAK I ZENICA-ARNAUTI STRATEŠKI CILJEVI VLADE ZDK

28 Avg 2018
1526 puta

Gradsko vijeće Zenice usvojilo je odluku o utvrđivanju javnog interesa za rekonstrukciju dijela puta Zenica-Babino, dionica Kamenolom-Kula. Time je praktično napravljen još jedan formalni korak ka početku realizacije projekta Kantonalne direkcije za ceste za koji je Vlada Zeničko-dobojskog kantona u budžetu za 2018. godinu opredijelila jedan milion maraka.

Rekonstrukcija puta Zenica-Babino jedan je od tri naznačajnija ovogodišnja projekta cestovne infrastrukture na području grada Zenice, pojedinačne vrijednosti od po jedan milion maraka, koji se finansiraju iz kantonalnog budžeta. Za put Zenica-Babino, kao i za projekt rekonstrukcije regionalne ceste Čajdraš-Ovnak već su raspisani tenderi, dok je rekonstrukcija regionalnog puta Nemila-Bistričak, uključujući sanaciju korita Bistričke rijeke u završnoj fazi.

"Očekujemo da tenderi za puteve Zenica-Babino i Čajdraš-Ovnak budu brzo završeni kako bi radovi mogli početi što prije. Tražimo da svi učesnici u ovim procedurama pravovremeno izvrše obaveze iz svoje nadležnosti, kako ne bismo gubili dragocjeno vrijeme u građevinskoj sezoni, ali i kako ne bi propala opredijeljena sredstva koja se moraju potrošiti u ovoj budžetskoj godini. Radovi na rekonstrukciji puta Nemila-Bistričak bit će završeni prije zime, tako da će mještani na tom područja u zimu ući sa kvalitetnom i sigurnom saobraćajnicom", kazao je premijer ZDK Miralem Galijašević.

Put Zenica-Arnauti je lokalna saobraćajnica za koju je nadležan Grad Zenica, kao lokalni nivo vlasti, ali je Vlada ZDK opredijelila jedan milion KM kako bi se omogućila kvalitetnija komunikacija sa desetak sela u Babinskom slivu. Također, navedeni pravac nalazi se na trasi buduće regionalne saobraćajnice koja će povezati Zenicu i Kakanj preko Ponijera. Na drugoj strani, rekonstrukcija regionalnog puta Čajdraš-Ovnak omogućit će kvalitetnije povezivanje Zenice sa Travnikom preko prevoja Ovnak.

"Putevi Zenica-Arnauti-Ribnica-Donji Kakanj i Zenica-Ovnak-Travnik, za koji su već urađeni projekti, bit će među glavnim ciljevima Vlade ZDK u narednom mandatu ", kazao je premijer Galijašević.

 

Press služba ZDK

 

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma