Printaj ovu stranu

MUFTIJA ZENIČKI PRIMIO PREMIJERA GALIJAŠEVIĆA I DELEGACIJU VLADE ZDK

27 Avg 2018
722 puta

Muftija zenički doc.dr. Ejub ef. Dautović danas je u svom uredu u Zenici primio delegaciju Vlade Zeničko-obojskog kantona koju su činili premijer Miralem Galijašević, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Himzo Smajić, ministar za pravosuđe i upravu Mirnes Bašić te ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Fahrudin Brkić.

Premijer i ministri uputili su čestitke muftiji zeničkom povodom Kurban-bajrama. Također, tokom ovog susreta premijer Galijašević je muftiju zeničkog informirao o najznačajnijim aktivnostima Vlade ZDK.

Zahvalivši se na posjeti i čestitkama, muftija Dautović je upoznao premijera Galijaševića i članove Vlade sa stanjem vjerskog života na području Muftiluka zeničkog, te im zaželio uspjeh u odgovornim poslovima koje obavljaju.

Muftija zenički posebno je iskazao zahvalnost premijeru Galijaševiću na potpisu Ugovora o statusu Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici kao stalne članice Univerziteta u Zenici, koji je do sada djelovao kao pridružena članica ovog univerziteta. Ugovor su početkom avgusta u sjedištu Vlade potpisali reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović i premijer Galijašević.

 

Press služba ZDK