ZENIČKO–DOBOJSKI KANTON: USVOJENA STRATEGIJA OMLADINSKE POLITIKE

01 Jun 2018
2928 puta

Na devetoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća Zeničko-dobojskog kantona, razmatrana je Strategija omladinske politike na području Zeničko-dobojskog kantona za period 2018.-2022. godina.

Socijalni partneri su jednoglasno usvojili Strategiju, sa naglaskom na važnost ovakvog strateškog dokumenta kroz koji je napravljen presjek trenutnog stanja u svim segmentima života mladih i koji je  definisao ciljeve, utvrdio mjere i predvidio monitoring realizacije mjera s ciljem stvaranja povoljnijeg ambijenta za život mladih na području Zeničko-dobojskog kantona.

Ovim dokumentom Vlada ZDK u jedan od glavnih prioriteta svog djelovanja stavlja brigu o mladima.

Strategija kroz prijedlog mjera u oblastima: obrazovanja i nauke, rada i zapošljavanja, zdravstvene zaštite, kulture i sporta, aktivnog učešća  mladih u društvu i izgradnji civilnog društva, definira ciljeve za njihovu realizaciju.

Nizom mjera koje je Vlada Zeničko – dobojskog kantona već poduzela, jasno je pokazano opredjeljenje da se strateškim pristupom značajno utiče na kreiranje što boljeg ambijenta u smislu podrške rješavanju životnih izazova mladih. Današnjim usvajanjem Strategije omladinske politike na području Zeničko-dobojskog kantona, u sljedeće četiri godine, Vlada će učinit sve da mladi dobiju šansu i preuzmu odgovornost za vlastiti prosperitet i razvoj države.

S tim u vezi, Vlada  Zeničko-dobojskog kantona je već donijela Zakono o oslobađanju mladih  poreza na promet nekretnina i Odluku o novoj kreditnoj liniji za stambeno zbrinjavanje mladih sa područja Zeničko-dobojskog kantona, čime potvrđuje svoje opredjeljenje za stvaranje povoljnih uvjeta  za mlade u Zeničko-dobojskom kantonu.

 

Press služba

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma