Printaj ovu stranu

MINISTRI ČOLAKAVIĆ I SINANOVIĆ OBIŠLI NEDOVRŠENA SPOMEN-OBILJEŽJA NA PODRUČJU OPĆINE ZAVIDOVIĆI I OBEĆALI POMOĆ VLADE ZDK

18 Maj 2018
660 puta

Ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković i ministar  za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović sa saradnicima boravili su u radnoj posjeti  Općini Zavidovići i sa načelnikom Hašimom Mujanovićem razgovarali o realizaciji niza projekata vezanih za očuvanje tekovina odbrambeno– oslobodilačkog rata.

Obišli su sva započeta spomen-obilježja u Paravcima, Hajderovićima i Kovačima koje treba dovršiti i urediti.

 

Ministri Čolaković i Sinanović su obišli i centralno spomen-obilježje i spomen- sobu, mjesto predviđeno za muzejsku postavku i smještaj branilačkih udruženja.

 Ministar Čalaković je obećao pomoć Vlade Zeničko-dobojskog kantona kako bi se ova spomen-obilježja što prije završila imajuću u vidu potrebu da se sjećanje na najbolje bosanskohercegovačke sinove i na ovaj način obilježi kao i doprinos građana općine Zavidovići u odbrambeno – oslobodilačkom ratu.

 

Ministar Čalaković je posjetio i ratnog vojnog invalida 100% II. grupe Fahrudina Bratanovića, kome je prije dva mjeseca izgorio stambeni objekat. Zahvaljujući brzoj intervenciji boračkih udruženja i Ministarstva za boračka pitanja radovi na sanaciji objekta se privode kraju.

 

 Vlada Zeničko–dobojskog kantona je odobrila 17.000 KM ovom ratnom vojnom invalidu za rekonstrukciju porodične kuće.

 

Press služba

Galerija slika