ZENIČKO – DOBOJSKI KANTON JE KIČMA RAZVOJA PRIVREDE BOSNE I HERCEGOVINE

27 Apr 2018
694 puta

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona održana je osma sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Zeničko-dobojskog kantona. Razmatrani su Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona za 2017. godinu i  Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona za 2017. godinu, koji su jednoglasno primljeni na znanje od strane socijalnih partnera.

U nastavku sjednice je razgovaralo se o Informaciji o realizaciji poticajnih mjera Vlade Zeničko-dobojskog kantona za 2017. godinu. Predstavnik Udruženja poslodavaca FBiH-Grupacija poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona gospodin Ibrahim Meškić je u osvrtu na prezentiranu Informaciju istu podržao, te predložio da s ciljem postizanja većih efekata pri planiranju Budžeta za narednu godinu za ovu namjenu budu opredjeljena veća sredstva, te da se pri planiranju projekata koji će biti subvencionirani od strane Vlade uključi Udruženje poslodavaca.

Predstavnik Saveza samostalnih Sindikata-Kantonalni odbor Zeničko-dobojskog kantona gospodin Mirnes Isaković je u zaključnim razmatranjima pohvalio dosadašnji rad socijalnih partnera u okviru Ekonomsko-socijalnog vijeća, te pohvalio napore koje Vlada Zeničko-dobojskog kantona ulaže s ciljem očuvanja kvalitetnog socijalnog dijaloga.

Premijer Miralem Galijašević se zahvalio članovima Ekonomsko-socijalnog vijeća na konstruktivnom radu i potvrdio opredjeljenje Vlade Zeničko-dobojskog kantona za očuvanje i unaprjeđenje postignutog socijalnog dijaloga sa svim socijalnim partnerima. «Naš kanton je», dodao je Galijašević, «kičma privrednog razvoja Bosne i Hercegovine. Snažan razvoj privrede našeg kantona u protekle tri godine u značajnoj je mjeri doprinjeo ukupnim rezultatima i stopama rasta izvoza, zaposlenosti, te smanjenju vanjsko – trgovinskog deficita. U tom smislu mogu obećati da ćemo, uvažavajući prije svega socijalne aspekte, nastaviti sa daljim rastom i razvojem na dobrobit svih građana Zeničko – dobojskog kantnona i cijele Bosne i Hercegovine», kazao je Galijašević.

 

Ekonomsko-socijalno vijeće

za područje Zeničko-dobojskog kantona

 

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma