KOMANDANT EUFOR-A GENERAL ANTON WALDNER U POSJETI ZDK

13 Jan 2018
213 puta

Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak i sekretar Skupštine Ibrahim Avdagić primili su danas u radnu posjetu delegaciju Mirovnih snaga EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, koju je predvodio komandant mirovnih snaga EUFOR-a generalmajor Anton Waldner.

"Zahvaljujem se glavnokomandujućem mirovnih snaga za današnju posjetu i da smo bili u prilici da ga informišemo o aktuelnoj situaciji u Kantonu, kao i uputimo zahvalnost za njihov dosadašnji doprinos u očuvanju mira i stabilnosti", kazao je predsjedavajući Jasmin Duvnjak.

Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj ekonomskoj, socijalnoj i bezbjedonosnoj situaciji u Zeničko-dobojskom kantonu. Generalu Waldneru su prezentirani relevantni službeni podaci svih policijskih struktura o stanju sigurnosti u ZDK, koje se ocjenjuje kao zadovoljavajuće i to kroz analize i presjeke stanja kriminaliteta, sigurnosti u saobraćaju i oblasti javnog reda i mira.

U svim ovim segmentima bilježi se značajno unapređenje stanja, iako određene situacije uzrokovane socijalno-ekonomskim problemima i političkim tenzijama, koje se dešavaju i u drugim dijelovima BiH, znaju uznemiriti širu javnost.

"Naša današnja posjeta ZDK je planirana u okviru obilaska Euforovih LOT kuća na ovom području i da se više upoznamo o sigurnosti na ovom području kroz saradnju sa lokalnim vlastima u kantonu i općinama", istakao je generalmajor Anton Waldner.

Konstatovano je da je Zeničko-dobojski kanton jedno mirno područje u kojem nema neuralgičnih tačaka, u smislu problema povratnika ili vjerske i etničke netrpeljivosti, u kojem postoje jake institucije i odgovorna vlast, ali da se ukupna društveno-ekonomska i sigurnosna situacija uvijek može dodatno poboljšavati.

 

Stručna služba Skupštine

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma