PREDSJEDAVAJUĆI DUVNJAK PRISUSTVOVAO ZAVRŠETKU TWINNING LIGHT PROJEKTA U SARAJEVU

18 Dec 2017
294 puta

Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak prisustvovao je obilježavanju završetka Twinning light projekta "Podrška administrativnim strukturama za poslove integracija u Europsku uniju parlamenata u BiH" u kojem je učestvovala i Skupština našeg Kantona, koji je finansirala EU, a provodila Narodna skupština Mađarske.

Učesnicima ovog skupa obratili su se predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Safet Softić, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedjeljko Čubrilović i predsjednik Skupštine Brčko Distrikta Esed Kadrić.

O projektu i njegovoj implementaciji govorili su također i zamjenik predsjednika Narodne skupštine Mađarske István Jakab, zatim, u ime Delegacije EU u BiH, šef Sekcije za politička i ekonomska pitanja Jan Snaidauf, dok je o postignutim rezultatima Twinning light projekta govorio rukovodilac Projekta Zoltán Horváth.

Potpisana je „Zajednička izjava o potvrđivanju opredijeljenosti parlamenata u Bosni i Hercegovini za integracije u EU“ čime je data potvrda jasne spremnosti i pojačane odgovornosti Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, u dijelu ustavnih nadležnosti, za ubrzanje procesa europskih integracija naše zemlje.

Nakon službene ceremonije, predsjedavajući Duvnjak neformalno je razgovarao sa zamjenikom predsjednika Narodne skupštine Mađarske gospodinom Istvanom Jakábom.

 

Stručna služba Skupštine

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma