PREDSJEDAVAJUĆI SKUPŠTINE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA U POSJETI SPLITSKO-DALMATINSKOJ ŽUPANIJI

28 Nov 2017
359 puta

Župan Splitsko-dalmatinske županije u Republici Hrvatskoj Blaženko Boban je, zajedno s pročelnikom Odjela zajedničkih poslova Damirom Gabrićem, u sjedištu županije u Splitu primio izaslanstvo Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na čelu s predsjedavajućim Skupštine, Jasminom Duvnjakom.

Razgovaralo se o mogućnostima saradnje ove dvije regije, s naglaskom na saradnju iz područja korištenja EU fondova, te o poziciji i statusu nacionalnih manjina.

Predsjedavajući Duvnjak naglasio je značaj otvorene i stalne komunikacije među susjedima koji dijele preko 1000 km državne granice, posebno u vremenima u kojima se ponovo oživljavaju demoni rata i podjela. "Zato ovu posjetu doživljavam kao poruku mira i ohrabrenja građanima s obje strane granice i kao početak saradnje u području privrede, turizma, kulture i sporta. Uz prošlost koju pamtimo i iz koje učimo, moramo danas mnogo više raditi za sigurniju budućnost i dobrobit naših naroda!" - zaključio je predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, pozivajući župana Bobana i njegove saradnike u posjetu Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu.

Župan Boban je pozdravio unaprijeđenje međuregionalne saradnje i podsjetio je da je u Splitu nedavno organizovan susret županijske razvojne agencije RERA i razvojnih agencija iz Federacije BiH na temu uspješnog regionalnog upravljanja.

Na kraju radnog susreta pohvaljena je saradnja ove županije s predstavnicima, kako bošnjačke tako i svih drugih nacionalnih manjina i obećana je uzvratna posjeta Zeničko-dobojskom kantonu naredne godine.

 

Stručna služba Skupštine ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma