Razgovor premijera sa načelnicima općina iz Zeničko-dobojskog kantona

12 Maj 2011
2192 puta

Jučer je premijer Fikret Plevljak održao sastanak sa načelnicima svih općina Zeničko-dobojskog kantona. Ovaj sastanak rezultat je ranijih razgovora koje je premijer Plevljak imao kroz posjete pojedinim općinama.

Tokom sastanka načelnici su sa premijerom razmijenili mišljenja i iskustva iz svojih sredina, te se moglo čuti niz korisnih savjeta i sugestija kako u narednom periodu poboljšati suradnju između Vlade Zeničko-dobojskog kantona i svih općina na području Zeničko–dobojskog kantona.

Premijer Plevljak zahvalio je na informacijama koje su prenijeli načelnici općina, te prezentirao namjere i ciljeve Vlade Zeničko-dobojskog kantona usmjerene prvenstveno na jačanje lokalnih zajednica i njihovo kvalitetnije uključivanje u kreiranje procesa koji se tiču lokalnih zajednica.

Načelnici su konstatovali da su ovakvi sastanci jako korisni, da se ovakvim pristupom podstiče kvalitetnija međusobna sinergija općina i kantona. Dogovoreno je, da je potrebno intenzivirati saradnju općina i institucija vlasti Zeničko-dobojskog kantona sa ciljem rješavanja problema sa kojima se susreću općine i unapređenja značaja lokalnih zajednica. Takođe je dogovoreno da se sastanci načelnika općina i premijera Kantona održavaju svaka dva mjeseca, a na kojima bi bile obrađene teme i problemi koji su zajednički za sve ili većinu općina u svrhu ubrzanog i pravovremenog rješavanja istih.

Naredni sastanak će biti održan početkom u prvoj sedmici juna 2011. godine u Tešnju, a razgovarati će se o Zakonu o lokalnoj samoupravi i Strategiji razvoja Kantona.

 

Press služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma