Razgovori o razvoju privrede sa predstavnicima Biznis centra Jelah

25 Apr 2011
1762 puta

Danas je Fikret Plevljak sa resornim ministrima održao sastanak sa predstavnicima Biznis centra „Udruženje privrednika Jelah-Tešanj“ koje je predvodio Muharem Sejdić, predsjednik ovog udruženja. Ovaj sastanak rezultat je razgovora kojeg su premijer Plevljak i članovi Vlade imali tokom Sajma privrede prošle sedmice u Tešnju. Naime, tada je dogovoreno da se u sjedištu Kantona održi jedan širi sastanak na kome bi se razgovaralo o poticajima u privredi i poljoprivrednoj proizvodnji, zatim usmjeravanju sredstava ministarstava, beskamatnim sredstvima za privrednike, projektima upošljavanja i drugim temama.

Tokom današnjeg sastanka premijer te ministri privrede i poljoprivrede, prometa i komunikacija u Vladi Kantona mogli su čuti niz korisnih savjeta i sugestija kako u narednom periodu poboljšati suradnju između Vlade Zeničko-dobojskog kantona i poduzetnika u cilju povećanja proizvodnje i izvoza.

Premijer Plevljak zahvalio je na informacijama te prezentirao namjere i ciljeve Vlade Zeničko-dobojskog kantona usmjerene prvenstveno na jačanje privrede i zapošljavanja što je u vrhu svih prioriteta. U tom smislu, Vlada Kantona u narednom periodu posebnu pažnju posvetit će ne samo razvijanju postojećih poticaja, već i pronalaženju novih  načina za davanje većeg zamaha privrednoj djelatnosti te jačanju perspektivnih kompanija orijentiranih na izvoz. On je također podcrtao važnost otvaranja novih radnih mjesta i masovnijeg zapošljavanja na području Kantona što čini osnovu za razvijanje bilo koje druge djelatnosti.

 

Press služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma