Printaj ovu stranu

ODRŽANA PREDSTAVA "LABUĐE JEZERO U SVIJETU NAŠE MAŠTE"

04 Apr 2016
1501 puta

Povodom manifestacije „Dani otvorenih vrata“ u prostorijama Dnevnog centra Visoko JU „Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona“, 01.04.2016.godine, održana je predstava „Labuđe jezero u svijetu naše mašte“.

Skupu su prisustovali predstavnici institucija, ustanova, centara za socijalni rad, roditelji i srodnici djece s posebnim potrebama, gosti, prijatelji i mediji.

Nakon obraćanja rukovoditeljice Dnevnog centra, Šemse Gračić u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona prisutnima se obratio ministar Nurđehan Šahinović. Za dostignuti nivo usluga, ministar je istakao zasluge Udruženja Humanost i gdina Georga Schila, Vlade i općina Zeničko-dobojskog kantona, te iskazao punu podršku održivosti i razvoju usluga dnevnog zbrinjavanja djece s posebnim potrebama.

Skupu se obratio i direktor ustanove Suno Kovačević i predstavnik roditelja djece s posebnim potrebama Faruk Smajević. Predstava je održana u prepunoj sali sa vrlo impresivnim i emotivnim predstavljanjem korisnika usluga Dnevnog centra Visoko.

 

 

Ministrstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice

Povezani članci