×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 64

Predstavnici “Prevent BH” i ASA grupacije u sjedištu ZDK

14 Maj 2013
1466 puta

Premijer Fikret Plevljak razgovarao je, u ponedjeljak, poslijepodne, u sjedištu ZDK, sa Almirom Jazvinom, direktorom “Prevent BH” i Eldinom Hadžiselimovićem, direktorom za prodaju i članom Uprave ASA Holdinga o trenutnim aktivnostima dviju kompanija, a vezano za saradnju sa Zeničko-dobojskim kantonom.

Direktor Hadžiselimović iznio je aktuelnosti u ponudi ASA Holdinga u oblasti uvoza i prodaje novih vozila, sa akcentom na dosadašnju saradnju sa Vladom ZDK.

Direktor Jazvin je informirao premijera Plevljaka o zapošljavanju u grupaciji Prevent, koja ima svoje proizvodne pogone, kada je riječ o ZDK, u Visokom i Zenici. Također, govorilo se i o višegodišnjem aktuelnom pitanju zbrinjavanja otpada iz “Prevent”-ove kožare u Topuzovom Polju u Visokom. Direktor Jazvin je i ovaj put naglasio da “Prevent” ostaje otvoren za svaki vid saradnje s ciljem konačnog zbrinjavanja otpada, a u korist i visočke općine, koja nema riješeno pitanje odlaganja animalnog otpada, a u kojoj egzistira ogroman broj proizvođača mesa i mesnih prerađevina.

Premijer Plevljak je istakao da resorno Ministarstvo radi na projektu zbrinjavanja otpada. Ova regija se nalazi na vrhu ljestvice po ostvarenom otpadu usljed prisutnosti prerađivačke djelatnosti. Omogućavajući povoljniji poslovni ambijent privrednim subjektima, Vlada ZDK, putem Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, neće odustati od završetka projekta konačnog zbrinjavanja animalnog i komunalnog otpada, na potezu od Usore do Olova.

Pres služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma