×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 64

"MANN+HUMMEL" Tešanj privodi kraju projekat tretmana otpadnih voda

14 Maj 2013
1284 puta

Premijer Fikret Plevljak i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Raif Seferović razgovarali su, u ponedjeljak, u sjedištu ZDK, sa Smailom Ramovićem, direktorom MANN+HUMMEL-a Tešanj i njegovim saradnicima zaduženim za tretman otpadnim vodama.

Razgovaralo se o projektu „MANN+HUMMEL“-a tretmana otpadnih voda, čija realizacija se privodi kraju. O ovoj temi, predstavnici „MANN+HUMMEL“-a su ranije razgovarali i sa federalnom ministricom okoliša i turizma Brankom Đurić.

-Projekat tretmana otpadnih voda planiramo završiti veoma brzo, jer smo predvidjeli svečano otvorenje u trećoj sedmici juna. Reaktor je već na putu iz Singapura i to ide predviđenom dinamikom. Također, oko 22. maja ćemo obilježiti milion sati bez povrede na radu, čime smo druga firma porodice „MANN+HUMMEL“ koja je to ostvarila, istakao je direktor Ramović.

Usvojeni Zakon o javno-privatnom partnerstvu ZDK otvara mogućnosti udružene realizacije projekata i u oblasti zbrinjavanja otpada, animalnog i komunalnog otpada, kao i prečišćavanja voda.

-Mi smo veoma zainteresirani i već imamo dijalog sa proizvodnim kompanijama koje djeluju na području ZDK da zajednički radimo na saniranju otpada, kao što je, recimo, otpad iz Opće bolnice u Tešnju, a koji se daljim procesom može iskorištavati, istakao je ministar Seferović.

Po riječima premijera Plevljaka, Zeničko-dobojski kanton je, usljed prisutne prerađivačke djelatnosti, kao regija na vrhu ljestvice po ostvarenom otpadu. Stoga je u prioritetu Vlade ZDK da, na potezu od Usore do Olova, zaštiti zemlju i vodu pravilnom i zakonski uokvirenom sanacijom otpada.

Pres služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma