×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 64

Monsinjor Pero Sudar u posjeti ZDK

08 Maj 2013
1133 puta

Članovi Pedagoškog vijeća sistema katoličkih škola, predvođeni monsinjorom Perom Sudarom, pomoćnim biskupom vrhbosanskim, razgovarali su sa premijerom Fikretom Plevljakom i ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirkom Trifunovićem o djelovanju dvaju katoličkih školskih centara, na području Zeničko-dobojskog kantona, “Sv. Pavao” u Zenici i “Don Bosco” u Žepču. Susretu su prisustvovalo i direktori katoličkih školskih centara don Anto Ledić i don Tihomir Šutalo sa saradnicima.

-Mi želimo da se i ovom posjetom Zeničko-dobojskom kantonu zahvalimo na svemu što činite za nas, s obzirom da u ovom kantonu imamo dva katolička centra. Smatramo da Bosna i Hercegovina u svojoj multietničnosti i različitosti religija, to treba i sačuvati. Hvala Bogu, nakon dvadesetak godina, prvo katoličkog školskog centra u Sarajevu, potom u Zenici i Tuzli, naše škole rade i mi smo, kao Pedagoško vijeće, zadovoljni, istakao je monsinjor Sudar.

Po riječima direktora Šutala, premijer Fikret Plevljak i ministar Mirko Trifunović su prvi premijer i ministar koji su posjetili katolički školski centar “Don Bosco” u Žepču. Ovom prilikom, direktori Šutalo i Ledić su iznijeli pregled stanja u katoličkim centrima, na čijem su čelu, sa akcentom na pojedinosti koje bi trebalo poboljšati, kao što je održavanje sportske dvorane i preorijentiranje načina grijanja u KŠC u Žepču, odnosno dug KŠC u Zenici prema JP Grijanje, usljed nedefiniranih odnosa sa Općinom Zenica, prijevoz 120 učenika sa područja zeničke općine i poboljšanje saobraćajne kulture u ulici Aska Borića, kojom prolaze učenici KŠC u Zenici.

Inače, u Bosni i Hercegovini egzistira 14 katoličkih škola u sedam gradova koje pohađa oko 5000 učenika. KŠC u Zenici pohađa 700 učenika, dok se ne umanjuje broj učenika u KŠC u Žepču.

Pres služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma