×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 64

Ambasador Malezije u BiH u posjeti ZDK

08 Maj 2013
946 puta

Premijer Plevljak je ugostio njegovu ekselenciju Anuara Kasmana, novoimenovanog ambasadora Malezije u BiH, u sjedištu ZDK. Prijem je upriličen na prijedlog Njegove ekselencije kako bi se razgovaralo o budućoj saradnji Zeničko-dobojskog kantona i Malezije.

Potencirana je saradnja u oblasti turizma, ne samo u smislu dolaska turista, nego i izgradnje infrastrukture, plasmanu prehrambenih proizvoda u Maleziju, sa akcentom na pileće meso, kao i investiranju malezijskog kapitala u Zeničko-dobojski kanton.

-Zainteresiran sam za bilo kakvu saradnju sa Zeničko-dobojskim kantonom. Premijer nam je izložio mnoge mogućnosti u kojima bi malezijski biznismeni mogli biti prisutni u ZDK, jer postoji mnogo potencijala. Jedna od oblasti za buduću saradnju jeste razvoj turističkog potencijala Kantona, poljoprivrede, proizvodnje mesa, te izgradnje puteva i uopće graditeljstva. Pomenuli smo Premijeru da Vlada Malezije nudi kratkoročne kurseve za obuku službenika Kantona, kao i da postoji mogućnost za uspostavljanjem halal zone u BiH za Balkan ili Evropu, istakao je ambassador Kasman.

Po riječima premijera Plevljaka, dogovoren je zajednički obilazak Zeničko-dobojskog kantona kako bi se Njegovoj ekselenciji približili potencijali Kantona.

-Ovo je bila prilika da se zahvalimo Njegovoj ekselenciji i na gostoprimstvu našoj djeci tokom školovanja u Maleziji, istakao je premijer Plevljak.

Pres služba ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

 

 

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma