×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 64
Printaj ovu stranu

Tokom posjete Doboj Jugu, premijer Plevljak se susreo i sa ambasadorom Kuvajta u BiH

24 Feb 2013
1047 puta

Premijer Fikret Plevljak u pratnji ministara Mirka Trifunovića, Romane Brkić, Raifa Seferovića i Rifata Delića posjetio je, u petak, Općinu Doboj Jug gdje je razgovarao sa načelnicom Jasminkom Begić. Delegacija ZDK je upoznata o infrastrukturnim projektima potrebnim za poboljšanje života u ovoj općini, koja će uskoro obilježiti petnaestu godišnjicu postojanja.

Premijer Plevljak je, ovom prilikom, sa načelnicom Begić ugostio i ambasadora Kuvajta u BiH Mohammada Fadela Khalafa H. Al-Telaijya, koji je u posjeti Doboj Jugu boravio u pratnji zeničkog muftije Ejuba ef. Dautovića i direktora Vakufske direkcije Senaida Zajimovića. Razgovaralo se o potrebama Doboj Juga, kao i specifičnostima Zeničko- dobojskog kantona.

U okviru posjete Doboj Jugu, premijer Plevljak i ministar Trifunović posjetili su i osnovnu školu „21. mart“ u Matuzićima, gdje su razgovarali sa direktorom Amirom Bečićem i nastavnicima. Obišli su školsku salu, kabinete biologije i informatike, te prisustvovali školskom satu hora ilahija. Direktor Bečić je istakao potrebu za finansijskim sredstvima za adaptaciju krova i stolarije u područnoj školi u Mravićima.

Pres služba ZDK

Galerija slika