×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 64
Printaj ovu stranu

“Izgradnja struktura i kapaciteta Vlade FBiH za EU integracije”

23 Feb 2013
1391 puta
Haris Hrgić, Amer Kapetanović, dir. VPI Lejla Kablar, prof. Zlatko Šabić i Dženan Begović Haris Hrgić, Amer Kapetanović, dir. VPI Lejla Kablar, prof. Zlatko Šabić i Dženan Begović

U okviru projekta Vanjskopolitičke inicijative BH (VPI BH) pod nazivom “Izgradnja struktura i kapaciteta Vlade FBiH za EU integracije”, uz finansijsku podršku Ambasade Velike Britanije u BiH, krajem protekle sedmice, u Konjicu, održan je prvi dvodnevni seminar za sekretare i koordinatore za evropske integracije vlada kantona sa područja Federacije BiH.

U ime Vlade Zeničko- dobojskog kantona seminaru su prisustvovali šef Ureda premijera Dženan Begović i zamjenik sekretara Vlade Haris Hrgić, kao i predstavnici Livanjskog kantona, Posavskog kantona, HNK, USK, SBK, TK i BPK.

VPIBH je predstavnicima kantonalnih vlada, predavanjima uglednih bh. stručnjaka i stručnjaka iz Hrvatske i Slovenije, pružila detaljniji uvid u proces odlučivanja EU, proces evropskih integracija i proširenja, kao i u iskustva zemalja u regionu. O procesu odlučivanja u EU govorio je prof. Zlatko Šabić, predavač na Fakultetu društvenih nauka u Ljubljani, o izazovima Bosne i Hercegovine u procesu pregovaranja sa EU govorio je Amer Kapetanović, pomoćnik ministra i šef Odsjeka za bilateralne odnose MVP BiH. O osnovama slobode kretanja radnika govorila je dr. doc. Ivana Vukorepa, voditeljica radne grupe za pripremu pregovora RHR za poglavlje sloboda kretanja radnika. Analizu “Okolišanjem od EU” prezentirala je Tanja Kapetanović.

Pres služba ZDK

Galerija slika