SAOPĆENJE SA 12. SJEDNICE SKUPŠTINE

08 Avg 2023
441 puta

Na dvanaestoj sjednici Skupštine Zeničko–dobojskog kantona devetog saziva, održanoj 08.08.2023. godine razmatrano je pet tačaka prethodno utvrđenog dnevnog reda.

U okviru prve tačke Skupština Zeničko-dobojskog kantona je utvrdila svoje mišljenje u okviru procedure za donošenja Prijedloga Strategije zapošljavanja u Federaciji Bosne i Hercegovine (2023-2030). Utvrđeno Mišljenje Skupštine Kantona je dato uvažavajući prethodno dato mišljenje resornog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona, kao i mišljenje skupštinske Komisije za rad, socijalnu politiku i izbjeglice i zdravstvo. Utvrđena mišljenja čine sastavni dio mišljenja Skupštine Kantona koja će biti dostavljena Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike, na dalji postupak, radi provođenja daljnje propisane procedure za donošenje ove federalne strategije.

U okviru druge tačke dnevnog reda po skraćenom postupku Skupština je razmatrala Zakon o dopuni Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona (Prečišćeni tekst), predlagača Fahrudina Čolakovića, zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, koji nije dobio potreban broj glasova zastupnika da bi bio prihvaćen. Potom ni Odluka o imenovanju predsjednika i dva člana Nadzornog odbora Agencije za privatizaciju Zeničko-dobojskog kantona nije dobila potreban broj glasova zastupnika da bi bila prihvaćena.

U okviru četvrte tačke dnevnog reda Skupština je donijela Odluke o verifikaciji Odluka Odbora za javna priznanja Zeničko-dobojskog kantona o dodjeli javnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona. Priznanja će biti uručena na Svečanoj sjednici Skupštine Kantona, a ovogodišnji laureati i dobitnici Plakete Zeničko-dobojskog kantona su: Jašarević Adnadin, dr. Cero Ibrahim, Toplović Maksuma, Kamerni simfonijski orkestar Zenica, Uduuženje Klub paraolimpijskih sportova „Baton“ Zenica, Udruženje građana „Naš most“ Zenica. Laureatima su Plakete Zeničko-dobojskog kantona dodijeljene kao priznanje za izuzetan doprinos u oblastima društvenih djelatnosti, umjetnosti, kulture, medicine, nauke.

U okviru posljednje tačke dnevnog reda, Informacija o zdravstvenom stanju stanovništva i organizaciji zdravstva na području Zeničko-dobojskog kantona u 2021. godini nije dobila potreban broj glasova zastupnika da bi bila prihvaćena.

 

Stručna služba Skupštine ZDK

ISO standard

Zeničko-dobojski kanton-ISO 9001 certifikat.

Prilagođeno za: IE 9+, Firefox, Safari, Chrome, Opera

Kontakt informacije

Skupština (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 660 | 460 661
Fax: 032 460 662
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ured premijera (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 600 | 460 601
Fax: 032 460 602
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručna služba Vlade (adresa: Kučukovići 2, Zenica)
Tel:  032 460 620 | 460 621
Fax: 032 460 622
e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ministarstva

Kontakt forma